Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2017. Október 16. 08:26, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - Fotók: Márton András

Hazahozná áramütést szenvedett gólyáját a dömösi madármentő

Hazahozná áramütést szenvedett gólyáját a dömösi madármentő

Megcsapta az áram, de túlélte, viszont komoly sérüléseket szenvedett Elek, a gólya Törökországban. Márton András mindenképpen hazahozná \"gyermekét\"!

Eleket áramütés érte Törökországban – írtuk nemrég. A hír hallatán a dömösi madármentő, Márton András közösségi segítséggel Törökországba repült, hogy megnézze az általa felnevelt állatot és ha lehetséges hazahozza.

Kint kiderült, hogy Eleket meg kellene műteni, pár héttel később már szállítható lenne. Ezt követően pedig a hatóságokon múlik, hogy hazatérhet.

Elek a balesetet követően sokáig bujkált, táplálkozni ugyan tudott, de a nem kezelt sérülésnek súlyos következményei lettek.

„Elek már soha nem lesz rendesen röpképes. A szárnysérülése hetekkel ezelőtti. A hosszú idő nem tett jót a sebnek, az áramütés okozta többszörös törés elkezdett összeforrni, de rosszul. Megműtésére Serhat Őszoy, az Isztambuli Egyetem Állatorvosi Karának tanára vállalkozott” – fejtette ki Márton András közösségi oldalán. Hozzátette a beavatkozás után talán van 30 százalék esély, hogy megmarad Elek szárnya, de repülni már nem fog.

A dömösi állatmentő hangsúlyozta: Eleknek haza kell jönnie!

A műtét után pedig Elek hazahozatala a török és a magyar hatóságokon múlik. Márton András azt szeretné, ha emberiességből és együttműködésből a két ország illetékesei példát mutatnának Európának és a világnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.