Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Június 04. 09:31, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Heringkonzerveket vont ki a forgalomból a Nébih

Heringkonzerveket vont ki a forgalomból a Nébih

Négy füstöltheringkonzerv forgalmazását tiltotta meg a határérték feletti benzolszármazék (PAH) tartalom miatt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A szervezet szerdai közleménye szerint az élelmiszerlánc-felügyeleti hatóság laboratóriumában 36 tételt vizsgáltak a szakemberek. Közülük négy halkonzerv kereskedelmi forgalmazását azonnali hatállyal megtiltotta a hatóság és elrendelte a fogyasztókhoz eljutott termékek visszahívását.
A tájékoztatás szerint a kiemelt ellenőrzés a Magyarországon forgalomba hozott, füstöléssel készült haltermékeket érintette. Az intézkedés azokat a Pif-Trade Com Kft. által forgalmazott, Lettországból származó "Riga Gold Füstölt hering olajban" elnevezésű termékeket érinti, amelyek minőségmegőrzési ideje: 2016. március 01.; 2016. április 18.; 2016. augusztus 22.; illetve 2017. augusztus 28.
A hatóság a Riga Gold márkajelzéssel ellátott valamennyi "Füstölt hering olajban" elnevezésű élelmiszertétel további forgalomba hozatalát a termék biztonságosságát igazoló laboratóriumi vizsgálati eredmények bemutatásához kötötte.
A visszahívásban érintett termékek adatai és fotói elérhetők a NÉBIH honlapján: https://www.nebih.gov.hu/aktualitasok/hirek/06_04_hering.html

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár