Városlista
2022. május 19, csütörtök - Ivó, Milán

Hírek

2016. Március 19. 04:00, szombat | Életmód
Forrás: Red Lemon

Hét dolog, amit megtehetsz a saját boldogságodért

Hét dolog, amit megtehetsz a saját boldogságodért

Március 20-a a boldogság világnapja, ami arra a hőn áhított, harmonikus, tartósan kiegyensúlyozott állapotra hívja fel a figyelmet, amit a legtöbb ember egész életében keres.

Elérni nehéz, de nem lehetetlen, sőt a boldogság tanulható. Íme 7 boldogságfokozó technika Bagdi Bella életmódfejlesztő trénertől, a Jobb Veled a Világ Alapítvány elnökétől és az országos Boldogságprogram elindítójától, ami hozzásegíthet boldogságunk eléréséhez.

A hála csökkenti a szorongást
Az első számú boldogságfokozó gyakorlat az ember életében a hála, és itt nem kell nagy dolgokra gondolni. Fontos, hogy körültekintsünk, és máris rájövünk, hogy nagyon sok mindenért lehetünk hálásak, akár egy baráti kapcsolatért vagy akár olyan dolgokért, amelyeket természetesnek veszünk. Érdemes minden este átgondolni, hogy aznap miért adhatunk hálát, sőt akár hálanaplót is vezethetünk, amelyben összegezhetjük ezeket. A köszönet nem csak jó érzéssel tölt el, de jótékony hatása is van: képes megszüntetni a szorongást, a depressziót, az irigységet és a kapzsiságot.

Az optimizmus magabiztosabbá tesz
A pozitív gondolatok önbeteljesítő jóslatként működnek, ha van mit várni, az motivál, lelkesít, energiát ad, ezért igyekezz minden egyes nap arra összpontosítani a figyelmedet, ami jó az életedben. Az optimizmus magabiztosabbá is tesz, ha a kételyeid és kishitűséged helyett az elméd egy „képes vagyok rá” meggyőződést fogad el megszokottként, az életed minden területén érezni fogod a pozitív változást.

Minden napra egy jó cselekedet
Segíts másoknak, tégy valamit önzetlenül. Ha nincs pénzed, ajánld fel a szakértelmed, de lehetsz például önkéntes egy idősek otthonában vagy állatmenhelyen is. Gyakorold az empátiát, és tégy olyan jó cselekedeteket, amiről más nem tud. Jót tenni másokkal enyhíti a bűntudatot, a szenvedést és a nyugtalanságot, mert tudatosítja bennünk saját szerencsés helyzetünket, valamint erősíti az önbizalom, a hasznosság, az optimizmus érzését.

Kapcsolatok a testi-lelki egészségéért
Az alapvető szükségletek között szerepel a valakihez való tartozás érzése. Testileg, lelkileg egészségesebbek, akiket olyan emberek vesznek körül, akikre számíthatnak. Érdemes ezért a kapcsolatok ápolására is hangsúlyt fektetni. Szánj időt a családodra, barátaidra, ismerőseidre: beszélgess, figyelj oda a rájuk, örülj őszintén a sikereiknek. Konfliktus esetén pedig képzeld magad a másik helyébe, és ha eltávolodtál valakitől, aki fontos neked, ne halogasd, vedd fel vele a kapcsolatot!

Bocsáss meg magadért!
Ha ragaszkodsz a keserűségedhez, az többet árt neked, mint keserűséged tárgyának. Törekedj rá tudatosan, hogy elengedd a haragod és neheztelésed, ha úgy érzed megbántottak vagy megsértettek. Ebben segíthet, ha például egy olyan szituációra gondolsz, amikor neked bocsátottak meg, vagy próbáld átérezni a másik személy helyzetét. A megbocsátás olyasvalami, amit önmagadért és nem a neked sérelmet okozó másik emberért teszel, hiszen ezzel a benned lévő szeretetet hívod elő.

Ne csak álmodozz, tűzz ki célokat!
A célok támogatják az önbecsülésünket, segítenek az időnk hatékony beosztásában, és már a részcélok elérése is örömmel tölthet el minket. Nap mint nap érdemes magunkat emlékeztetni a kitűzött céljainkra, és tenni is értük. A céljainkhoz vezető út a társas kapcsolatokra is jó hatással lehet, ugyanis sokszor más emberekkel kell együttműködni ahhoz, hogy elérhessük azokat.

Törődj a testeddel!
A boldogságodért sokat tehetsz azzal is, ha sportolsz, ez ugyanis a leghatékonyabb boldogságfokozó technika. Keresd meg a hozzád legközelebb álló mozgásformát, a sport ugyanis amellett, hogy rendszerességet visz az életedbe, örömforrás is lehet. Ha törődsz a testeddel, az nagyban hat az önbizalmadra, így a lelki egészségedre is.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 18. 16:04, szerda | Életmód

Folyamatosan nő az elektromos autók akkumulátorának élettartama

A hatótávolság után a legnagyobb aggodalmat az akkumulátorok élettartama jelenti azoknak, akik fontolgatják, hogy elektromosra cserélik hagyományos üzemű autójukat:

2022. Május 17. 16:09, kedd | Életmód

Sokmilliárdos forgalmat generál a grillszezon

A grillkolbászok piaca átlépte a 4,5 milliárd forintos forgalmat a tavaly márciustól ez év februárjáig tartó időszakban, ami 7 százalékos értékbeli növekedés az egy évvel korábbihoz képest

2022. Május 14. 16:29, szombat | Életmód

Először sikerült növényt termeszteni holdi talajon

Először sikerült növényt termeszteni Holdról származó talajon: a Floridai Egyetem kutatói lúdfüvet neveltek az Apolló-11 asztronautái által hazahozott talajmintán.

2022. Május 13. 16:03, péntek | Életmód

A magyar férfiaknak fontosabb a presztízs, mint a fizetés

Munkahelyválasztáskor a fizetésnél és a szakmai fejlődési lehetőségnél fontosabb a magyar férfiaknak az állás presztízsértéke és a fix munkaóra-szám - derült ki a National Geographic és az NRC reprezentatív kutatásából.