Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2021. Május 17. 07:18, hétfő | Belföld
Forrás: Kormány.hu

Nyolc országba utazhatunk védettségi igazolvánnyal

Nyolc országba utazhatunk védettségi igazolvánnyal

Magyarország nyolc országgal - Horvátországgal, Szerbiával, Montenegróval, Szlovéniával, Csehországgal, Törökországgal, Bahreinnel, Észak-Macedóniával - kötött megállapodást az oltási igazolványok kölcsönös elismeréséről.

A lista várhatóan bővülni fog, mert a külügyminisztérium jelenleg is több országgal tárgyal, ennek következtében jó eséllyel újabb megállapodások is létrejöhetnek a közeljövőben.
A Horvátországba utazók az oltási igazolvány mellett az oltáskor kapott igazoló lapot is vigyék magukkal, mert a horvát szabályok szerint csak a második oltást követő 14 nap után lehet belépni az országba.
Bár az EU legkésőbb június végén szeretné bevezetni a tagállamokban az egységes uniós vakcinaútlevet, az ehhez szükséges jogszabályokról még folyik az egyezetetés.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk