Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Március 10. 16:22, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Hét platánfa sajnos menthetetlen

Hét platánfa sajnos menthetetlen

A Kis-Duna sétány platánjai közül hét fa menthetetlen, a többi élettartama a szakszerű metszéssel meghosszabbítható.

Szakemberek végzik a Kis-Duna sétány platánsorának fiatalító metszését a napokban. A fák szakszerű metszése nem csak a veszélyes, elszáradt ágak eltávloítását szolgálja, de jelentős hatással bír a fák gyökérfejlődésére is. A város egyik közkedvelt látványosságának fái jelentősen elöregedtek, köszönhetően többek között annak, hogy szakszerű karbantartásuk elmaradt.

Esztergom Város Ökormányzata bevizsgáltatta a fasort, és a lehető elegtöbb fát igyekszik megmenteni, többek között a rendszeres metszéssel.

A mostani munkálatok ideje alatt átmenetileg parkolási és megállási tilalmat is bevezetnek az érintett területen.

Korábban megírtuk: hét fát már biztosan nem lehet megmenteni, ezekre az önkormányzat tájékoztató plakátokat is kihelyezett, rajta a szakvizsgálat eredményével. A veszélyes fák kivágása március 11-én kezdődik, ezért:

2020. március 11-én a Kis-Duna sétány Pór Antal tér és Lőrinc utca közötti szakaszán a platánfák kivágása miatt útlezárás várható 7 órától 15 óráig.

2020. március 12-én a Kis-Duna sétány Lőrinc utca és Mindszenty tér közötti szakaszán útlezárás lesz a platánfák kivágása miatt.

2020. március 17. és 18-án a Kis-Duna sétány teljes hossza lezárásra kerül a platánfák egyéb ápolási és gallyazási munkái miatt.

Mindezekmellett Hernádi Ádám polgármester még tavaly jelentette be, hogy ebben a önkormányzati ciklusban nem csak a meglévő zöldfelületek rendszeres karbantartására fordítanak majd kiemelt figyelmet, hanem városszerte tízezer új fát és cserjét is ültetnek.

Kapcsolódó cikk:

Lezárták a Jókai utcát

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.