Városlista
2022. december 4, vasárnap - Barbara, Borbála

Hírek

2021. Április 29. 19:28, csütörtök | Helyi

Hétköznapi történet ?

Hétköznapi történet ?

Egy közösségi oldalon jelent meg ma kora délután az a történet, melyben az esztergomi önkormányzati rendészet - más néven közterület felügyelet – munkatársai kerékcserénél nyújtanak segítséget egy sötét autó sofőrjének.

Utánajártunk, hogy mi történt, mit látott és fotózott le valójában egy aranyhegyi lakás ablakából a Facebook egyik helyi felhasználója.
Az önkormányzati rendészet autó feliratból kiindulva megkerestük az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatalt, ahol - a tavaly május óta új vezetés alatt működő - közterület felügyelet ma az Aranyhegyen járőrszolgálatot teljesítő páros egyik tagjához, Valent Tamáshoz irányítottak.

Valent Tamás érdeklődésünkre elmondta, hogy ma Szepesi Roland társával a szokásos járőrszolgálatukat végezték a városban, melynek során kiemelten a parkolási szabályok betartását, illetve a szabálytalan parkolókat ellenőrizték.
Az Aranyhegyi útra érve észlelték, hogy egy gépjármű a tilosban áll, a kocsi előtt szabályosan kihelyezett elakadásjelzővel és egy idősebb hölgy toporog tanácstalanul az autó mellett. Amikor Valent úr és társa megálltak az elakadt autó mögött és kiszálltak megérdeklődni, hogy mi történt, akkor már látták, hogy a gépjármű egyik kereke feltűnően lapos. Kérdésükre a hölgy elmondta, hogy defektet kapott és egyedül nem tudja kicserélni a kereket. Megpróbált szerelőt hívni, de akit elért, az nagyon sokára tudott volna kiérni a helyszínre.
A két közterület felügyelő nem gondolkodott azon, hogy hagyják-e ott a tehetetlen sofőrt, várjanak-e szerelőre, hanem rögtön hozzáláttak a defektes autógumi cseréjéhez. Megnézték, hogy van-e a cseréhez szükséges emelő, pótgumi, és miután mindent megtaláltak percek alatt elvégezték a kerékcserét. Valent úr elmondta, hogy a feladatuk a szabályok betartatása, a rend fenntartása, ha kell figyelmeztetéssel, ha kell büntetéssel, - és ha úgy adódik akkor segítséggel is. Most a segítségen volt a sor.
Emberségből jelesre vizsgáztak.

Fotó: Ráfael Balázs Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 28. 09:54, hétfő | Helyi

IDÉN IS MEGNYÍLIK A MŰVÉSZET ESZTERGOMÉRT ADVENTI KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR

2022. december 3-án (szombaton), 18:00 órakor nyitja meg az Eurohíd Alapítvány szokásos évi adventi kiállítását X. Művészet Esztergomért címmel a Kapcsolatok Házában, 34 művész részvételével.

2022. November 28. 09:48, hétfő | Helyi

Alapítványokat is támogat a Richter a térségben

Dorogon és környékén évek óta támogat alapítványokat a Richter Gedeon Nyrt. – erről beszélgettünk Garai Zoltánnal, a dorogi gyáregység főmérnökével.

2022. November 25. 16:14, péntek | Helyi

SZOBATÁRSÁTÓL LOPOTT

A 30 éves férfi egy esztergomi munkásszállón lopta meg a sértettet. Az esztergomi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

2022. November 21. 13:41, hétfő | Helyi

Esztergomi Adventi Vásár

Az ünnepi hangulatra vágyó közönséget az idei évben visszafogottabb, ám meghitt és különleges adventi programokkal várják az esztergomi Széchenyi téren.