Városlista
2022. augusztus 8, hétfő - László

Hírek

2019. Július 17. 13:37, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Zárlat okoz gondot az esztergomi vasútvonalon

Zárlat okoz gondot az esztergomi vasútvonalon

Felsővezetéki zárlat okoz gondot a vasúti közlekedésben az Esztergom-Budapest vonalon szerdán 12 órától.

Egy ideig az esztergomi vonal teljes hosszán szünetelt a vonatközlekedés, majd Pilisvörösvár és Esztergom között újraindultak a vonatok 12:45-kor - közölte a MÁV.

A vasúttársaság hozzátette: Solymárnál azonban a váltókörzetben fa dőlt a felsővezetékre, emiatt Solymár és Pilisvörösvár között nem közlekedhetnek a vonatok.

A vonatok menetideje jelentősen, egy-másfél órával is meghosszabbodik.

A MÁV-START az utasok elszállítása érdekében azt tervezi, és szervezi, hogy Budapest és Solymár között desiró motorvonatokat állít forgalomba, míg Solymár és Pilisvörösvár között pótlóbuszok szállítanák az utasokat. A korlátozás várhatóan 17 óráig lesz érvényben. A műszaki szakemberek folyamatosan dolgoznak a vezeték helyreállításán, a zárlat megszüntetésen.

FRISSÍTÉS: Solymárnál a váltókörzetben ez Esztergomból Budapestre tartó vonat megállt, mert egy bedőlt fa van a felsővezetéken. Pilisvörösvár és Solymár vonalszakaszon ismét leállt a vonatközlekedés. A menetidő az esztergomi vonalon 60-80 perccel is hosszabb lehet.

FRISSÍTÉS: A műszaki szakemberek megtalálták a hibát, Solymár és Pilisvörösvár között az egyik vágány fölötti vezeték zárlatos.

Újraindult a vonatközlekedés az esztergomi vonalon.

Címkék: késés, vasút, vonat

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 08. 12:08, hétfő | Helyi

Októbertől látható a mozikban az egészestés Toldi

Jankovics Marcell születésnapjához igazítva, október 20-tól látható a mozikban a tavaly elhunyt rajzfilmrendező utolsó munkája, a Toldi című egészestés animációs film - tájékoztatta az MTI-t hétfőn a Kecskemétfilm.

2022. Augusztus 03. 10:23, szerda | Helyi

FARKAS NOÉMI: NEMIGEN…

Farkas Noémi képzőművész nemigen… című kiállítását 2022. augusztus 5-én nyitja meg az Eurohíd Alapítvány a Kapcsolatok Házában.

2022. Július 22. 16:02, péntek | Helyi

Tovább építkezik a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. dorogi fióktelepén jelenleg a Szteroid üzem részleges felújítása, valamint a hármas porta építése zajlik.

2022. Július 22. 07:00, péntek | Helyi

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon, ezzel 33-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.