Városlista
2022. január 26, szerda - Vanda

Hírek

2012. Szeptember 28. 07:35, péntek | Helyi
Forrás: lvp

Hídünnep, sportágválasztó, borlovag-avató – hétvégi programajánló

Hídünnep, sportágválasztó, borlovag-avató – hétvégi programajánló

Hídünnep, borlovagok-avató, első Esztergomi Nagy Sportágválasztó, szűrővizsgálatok, Szikince Fesztivál, Kákonyi Asztrik kiállítás, mindezek a programok várják az érdeklődőket a hétvégén.

Hídünnep tizenkettedszer
A Mária Valéria híd tizenegy évvel ezelőtti újjáépítését ünnepli Esztergom és Párkány a hétvégén. A programok közt a hagyományos Hídfutás várja egyebek közt az érdeklődőket. Részletek itt!

Zenés felvonulás, borlovag-avató
Felavatja új tagjait szombaton a Vinum Ister-Granum Regionis Borlovagrend, mely már hagyományosan a Hídünnephez kötve tartja meg felvonulással egybekötött ünnepélyes borlovag-avatóját. Részletek itt!

Első Esztergomi Nagy Sportágválasztó
Olimpiai bajnokokkal, Európa-bajnokokkal is találkozhatnak az első Esztergomi Nagy Sportágválasztó résztvevő pénteken és szombaton a rögbi pályán. A Sport Napján mindenki megtalálhatja a számára megfelelő sportágat. Részletek itt!

Szívügy: szűrővizsgálatok a Szív Világnapján
A Szív Világnapja alkalmából szűrővizsgálatokkal és tanácsadással várja az érdeklődőket szombaton, a Hídfutás idején a Dorogi, Esztergomi Kistérségi Népegészségügyi Intézet. Részletek itt!

Három falu fesztiválja - Szikince
Ingyenes fesztivált rendez Párkánytól húsz kilométerre, a Szikince patak mentén fekvő három szlovákiai magyar falu, Garampáld, Kisgyarmat és Zalaba a művészet és a játék jegyében a hét végén. Részletek itt!

Figuratívtól a nonfiguratívig - kiállítás
Kákonyi Asztrik, festőművész kiállítása nyílt meg kedden az esztergomi Kortárs Galériában, ahol a ferences szerzetes, a magyar nonfiguratív egyházművészet úttörőjének alkotásai tekinthetőek meg. Részletek itt!

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 26. 11:02, szerda | Helyi

Legyél Te is az InfoEsztergom-EsztergomÉrt csoport tagja!

Szeretnéd, ha fotóidat minél többen látnák, ha a legfrissebb aktuális információkat olvashatnád, vagy tehetnéd közzé?

2022. Január 26. 09:10, szerda | Helyi

Kinyitott a párkányi Vadas fedett uszodája

Január 21-én megnyitott a sokak által kedvelt Vadas Termálfürdő fedett uszodája és szaunája is. Az intézmény a Szlovák Köztársaság Népegészségügyi Hivatalának 6. §-a alapján látogatható. Részletek...

2022. Január 25. 14:36, kedd | Helyi

Gyérítik a kormoránokat a Dunán

Megkezdte a kormoránok gyérítését a Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége. A társaság 100 madár kilövésére kapott engedélyt.

2022. Január 25. 10:11, kedd | Helyi

A zuhanás sokkja

Inkluzív színházi darabot láthatnak, akik január 30-án, vasárnap 17.00 órakor beülnek a MáSzínház előadására a Művelődés Házába.