Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2020. Április 01. 16:48, szerda | Helyi
Forrás: (x)

Hogyan béreljünk autót külföldi nyaraláshoz

Hogyan béreljünk autót külföldi nyaraláshoz

A következő családi nyaralás lefoglalva. Gratulálunk! Autót is kell majd bérelni, ez a következő elintéznivaló.

Ehhez segítséget nyújt ez az általunk összeállított útmutató arról, hogy hogyan lehet tökéletes autót bérelni külföldi nyaraláshoz.

Először is tudni kell a részleteket az utazásról

Mikor és hol szeretnénk kibérelni és visszavinni az autót?

Ha valaki már lefoglalta a repülőjegyet, és tudja a pontos részleteket, akkor már autót is elő tud jegyezni, az átvételi és visszaviteli időpontokkal együtt. A foglalás során érdemes megadni a repülő járatszámát és útvonalát, mert így esetleges késés esetén a külföldi kölcsönzést intéző cég csapata tud alkalmazkodni a változáshoz.

Milyen típusú autót érdemes kibérelni?

A legtöbb autókölcsönző cégnél mindenféle formájú, méretű és színű autót lehet bérelni a gazdaságostól (amibe 4 utas és 2 csomag fér) a prémium városi terepjárókig (amibe 8 utas és 3 csomag fér). A járműkatalógusunkból ki lehet választani a legideálisabbat a külföldi nyaralás számára.

A csecsemő- és gyermekülés miatt sem kell aggódni, ha valaki kisgyerekkel utazik. Az legtöbb cégnél van lehetőség kibérelni csecsemő- és gyermeküléseket, ezzel is megegyszerűsítve az utazást. Extra szolgáltatásként lehet kérni műholdas rádiót az autóba, amellyel több mint 150 csatornát lehet befogni. Ezek között van mindenféle opció: komédia, sport, hírek és zene csatorna reklám nélkül.

Mi a korhatár a külföldi autóbérléshez? Mik az egyéb feltételek?

Ki fogja vezetni az autót a külföldi nyaralás alatt? A sofőrnek minimum 21 évesnek kell lennie, ez alól kivétel New York és Michigan, ahol 18 év a korhatár. A 25 évnél fiatalabb sofőrök esetében előfordulhat korlátozás vagy extra térítési díj a helytől és a jármű méretétől függően.

A sofőrnek rendelkeznie kell a lakhelyén kiállított, érvényes vezetői engedéllyel és ha ez nem angol nyelvű, akkor ugyancsak kell, hogy legyen nemzetközi vezetői engedélye. Végül, de nem utolsó sorban, az autó átvételéhez szükséges a sofőr nevén lévő, érvényes bankkártya is. Azonban ezek alól a szabályok alól van néhány kivétel.

Mi az úticél?

Ha ezt már pontosan tudja valaki, akkor a jármű beindítása után egyből útnak is indulhat. Ha viszont nem, akkor az autókölcsönző cégeknél lehet extraszolgáltatásként GPS navigációs rendszert vagy utazást segítő eszközt kérni az autóba, amelyekhez korlátlan 4G adatszolgáltatás (maximum 5 eszközig), hang vezérelt navigáció és más utazási eszközök járnak. Ha valaki külföldön várhatóan autópályán is fog közlekedni, akkor megfontolandó egy autópálya-eszköz igénylése is az autóba. Így haladhat a gyorsabb sávban és anélkül át tud jutni az autópályakapukon, hogy a pontos fizetendő összeg miatt kellene aggódnia. Végül külön-külön számláznak ki minden autópálya szakaszt, amin az autó áthaladt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.