Városlista
2023. június 1, csütörtök - Tünde

Hírek

2022. November 03. 12:00, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Hogyan készüljön fel vállalkozásod az év végi hajrára?

Hogyan készüljön fel vállalkozásod az év végi hajrára?

Bár a vállalkozások már érzik a pénzügyi nehézségeket, a lakossági vásárlóerő még nem csökkent olyan szinten, ami miatt azt mondhatnánk, hogy 2022 év végi forgalma jelentős visszaesést fog produkálni.

Így tehát fel kell készülnünk a „szokásos” év végi rohamra.

“Hogyan készítsem fel vállalkozásom a pár hónapig tartó, jelentősen nagyobb leterheltségre?” Kiemelten fontos, hogy ezt az időszakot profin kezeljük, hiszen amellett, hogy sok cég ilyenkor termeli meg az éves bevétele jelentős részét, újabb törzsvásárlókat is szerezhetünk. Ha viszont nem megfelelő a felkészülés, rengeteg negatív vélemény érkezhet, ami hosszabb távon is negatív hatással jár.

A pénzügyek legyenek rendben

A cash flow az egyik legfontosabb tényező ebben az időszakban, ugyanis, ha rendeléseinket esetleg átmeneti likviditási gondok miatt nem tudjuk teljesíteni, az komoly kiesést jelenthet. A hitelintézetek pedig nem fognak tudni olyan gyorsított eljárást biztosítani, ami időben megment minket ettől a helyzettől. Azonban ilyen szituációkban is ideális megoldás például egy faktoring céggel való együttműködés. Faktorálással bevételeink a számlakiállítás napján beérkezhetnek, nem kell a számláinkon szereplő, akár több hetes fizetési határidőt kivárni. A beérkező pénzeink így kiszámíthatóak lesznek, ami a nyugalmunk biztosításán kívül a likviditási problémáinkat is áthidalja.

Készülj fel technikai szempontból is

Már hónapok óta lassú a net és az átkozott régi gépek rettentően lassítják a munkát? Az év legforgalmasabb időszakában nem engedheted meg magadnak, hogy ilyen tényezők akadályozzanak. Készülj fel technikailag is a legjobban, és ha idáig húztad ezen problémák megoldását, akkor most feltétlenül keress hatékony megoldást. Hidd el, megtérül az erre szánt idő és pénz.

Munkaerő

Ebben a kiemelt fontosságú időszakban számos cégnek szüksége van extra munkaerőre. Legyél nyitott az alkalmi munkatársakra vagy akár a diákokra. Érdemes időben elkezdeni a betanításukat, hogy mire ténylegesen elindul a pörgés, akkora már teljeskörűen tudják segíteni a folyamatokat.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 29. 09:13, hétfő | PR

Hogyan vedd rá magad az aktív testmozgásra? Praktikus tippek életmódválóknak!

Ha szeretnénk egészségesebben élni, akkor a rendszeres testmozgást sem hanyagolhatjuk. Azonban azok, akik megszokták a passzív életvitelt, komoly kihívásokkal szembesülhetnek, mikor ezen változtatni próbálnak.

2023. Május 25. 14:05, csütörtök | PR

Nyugdíjas házakban javítanak, karbantartanak

Meghívásos közbeszerzési pályázaton nyert ingatlanok javítását, karbantartását jelentő munkákat a Jánosik és Társai Kft.

2023. Május 25. 12:45, csütörtök | PR

A tavaszi ablakcsere legnagyobb előnyei

Örök dilemma, hogy mikor jön el az ablakok kicseréltetésének ideje.

2023. Május 25. 09:45, csütörtök | PR

K&H: a Furfangos forintok, az A-PRO-K, a Szerencsetallérok és a Pénzt vagy életet csapat nyerte a vetélkedőt

több mint 8700 diák vett rész a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőn