Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. November 10. 05:00, szombat | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Hogyan mutatja ki a rákot a terhességi teszt?

Hogyan mutatja ki a rákot a terhességi teszt?

Egy férfi kíváncsiságból elvégzett magán egy terhességi tesztet, ami pozitív lett. Ezt követően barátai sürgették, hogy mindenképpen forduljon orvoshoz, ahol kiderült, hogy hererákban szenved - számol be az esetről a Fox News.

Amit a terhességi teszt kimutatott, az nem más, mint a hCG nevű hormon. Ezt a hormont a méhlepény és később syncytiotrophoblast sejt termeli terhesség esetén. A terhességi teszt a hCG jelenlétét méri, hogy kimutassa a terhesség esetleges jelenlétét.

Ugyanakkor vannak bizonyos rákos sejtek, amelyek szintén termelnek hCG-t. Ezek közül gyakoriak azok, amelyek férfiakat érintenek, mint a hererák, illetve olyankor, amelyek kapcsolatban állnak a női reprodukciós rendszerrel, mint a petefészekrák.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Április 22. 10:07, hétfő | Életmód

MME: ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket!

Ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 21. 11:30, vasárnap | Életmód

Alapítása 2777. évét ünnepli Róma

Császárok, szenátorok, matrónák és gladiátorok felvonulásával ünneplik Róma 2777. születésnapját vasárnap, amelyet a legenda szerint Romulus és Remus április 21-én alapított.