Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Július 15. 04:56, szerda | Helyi
Forrás: (x)

Hogyan növeljük a weblapunk sebességét hatékonyan?

Hogyan növeljük a weblapunk sebességét hatékonyan?

A weblapok sebessége az egyik legfontosabb tényező SEO és ügyfél elégedettség szempontjából egyaránt. Minden másodperc késlekedés érdeklődők és potenciális ügyfelek sokaságát tántorítja el a honlapunk felkeresésétől.

Ezért most összeszedtünk néhány fontos dolgot, ami segíthet a weblapunk sebességének a javításában.

Optimalizáljuk a fotóinkat

Az oldalak betöltési sebességét gyakran a nagy képállomány lassítja a leginkább. Érdemes ezért kisebb, tömörebb képeket használni grafikai elemként.

A legjobb és legtömörebb képformátum jelen pillanatban a WebP (.webp). A Wordpress képes a konvertálásra, de a legjobb pluginok fizetősek. Más formátumok nem annyira hatékonyak, mint a WebP, tehát hiába használunk például png-t, nem tudjuk majd ennyire betömöríteni a fotóinkat.

Viszont, ha nem áll módunkban WebP-t használni, akkor, ha lehet, használunk jpg formátumot. Az egyik legjobb módja a fotóink tömörítésének, hogy maximum olyan méretre igazítjuk őket, mint amilyen méretre feltétlenül szükségünk van az oldalunkon.

Tehát egy 800 pixel széles fotót nem hagyunk 2000 pixel szélesnek, és képszerkesztő alkalmazás segítségével a minőségét is levehetjük 80-90%-ra.

Minimalizáljuk a JavaScript, HTM és CSS kódokat

A legtöbb weblap rengeteg CSS és JavaScript kódot tölt be, és ez nagyban lassítja az oldalunkat. Erre is vannak alkalmas WordPress pluginok, amelyek segítenek minimalizálni a kódunkat azzal, hogy nagyban képes lecsökkenteni a méretüket.
Sőt kombinálhatjuk is az egyes fájlokat, így a sok kicsi helyett egy közepes méretű css-t vagy js-t töltsön be az oldal.

Béreljünk tárhelyet gyors szolgáltatónál

Az egyik legfontosabb dolog egy weblap sebessége szempontjából az, hogy melyik cégnél hosztolják. Béreljünk tárhelyet egy biztonságos és megbízható hoszting cégnél, mint amilyen a Servergarden is, mert sok másodperc különbség adódik a betöltés sebességét illetően egy belföldi és egy külföldi szerver esetében!

Tömörítsünk mindent, amit lehet

Emellett Használjunk Gzip-et a kódunk tömörítéséhez, hiszen ez is nagyban meg tudja növelni a weblapunk sebességét. Egy füst alatt minimalizáljuk a HTTP kéréseket is, és váltsunk át a sokkal modernebb HTTP/2-es protokollra.
Amennyiben valamilyen tartalomkezelő rendszerre épül a weblapunk, akkor tartsuk a karban az adatbázisunkat is! Karbantartás nélkül, idővel sok felesleges adatszemét gyűlik össze az oldalunk hátterében, mint például cikkek biztonsági másolatai és korábbi változatai, már nem használt képek, stb.

Végezetül pedig időről időre teszteljük le az oldalunk sebességét független hatékonyság mérő weboldalakon, és ha javaslatokat kapunk a weblapunk gyorsítására, éljünk velük!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.