Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2020. Augusztus 16. 17:02, vasárnap | Helyi
Forrás: (x)

Hogyan újítják fel a számítógépeket?

Hogyan újítják fel a számítógépeket?

Néhány évvel ezelőtt, ha valahol használt PC-t árultak, szinte biztosak lehettünk benne, hogy egyszerűen arról van szó, hogy már nem működik megfelelően

és a tulajdonosa szeretne még néhány utolsó forintot kifacsarni a helyzetből. Mára profi vállalkozások foglalkoznak azzal, hogy a főként vállalkozások által leselejtezett eszközöket megvásárolják és felújítva újra piacra teszik őket.

Hogyan is történik a felújítás?

Tudomásunk szerint nincs erre bevett szabványfolyamat, de a felújítás általában a gyári állapot visszaállítását, az eszköz belső tisztítását és tesztelését vonja maga után.

Ha a használt számítógépek meghibásodtak vagy megsérültek, akkor a tipikus felújítási folyamat magában foglalja az érintett alkatrészek javítását vagy cseréjét, mielőtt az egységet újra tesztelnék. Természetesen az ilyen számítógépeket nem lehet jogszerűen „új” elemként értékesíteni, ezért „felújított” számítógépként küldik vissza a piacra, és kedvezményes áron értékesítik.

Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy a „felújított” számítógépet még soha nem kapcsolták be - például egy nagyvállalat által rendelt számítógéppark egyik eleme még azelőtt elavultá vált számukra, mielőtt használták volna. Ezekben az esetekben a gép alapvetően új, de ilyen esetekben (például, ha bontott a doboz) sem szokás új eszközként árulni, továbbá a biztonság kedvéért ezeket is szokás bekapcsolni és tesztelni.

Hol vásárolhatunk ilyen gépet?

A fentiek alapján nem javasoljuk, hogy használt, de felújítatlan gépet vegyen, hiszen ezeket legtöbbször olyan magánszemélyektől lehet megvásárolni, akik nem tudják garantálni az eszköz hosszú élettartamát.

A Technimax munkatársai évtizedes szakértelemmel rendelkeznek a témában és a használt számítógépek mindegyikét saját kezűleg ellenőrzik, illetve újítják fel. Ha Önnek vagy vállalkozásának új munkaállomásokra van szüksége, keresse fel a cég webshopját bizalommal!

A fotó forrása:

EKKAPHAN CHIMPALEE / Shutterstock.com

Címkék: PC, számítógép

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.