Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2021. Május 18. 18:53, kedd | PR
Forrás: (x)

Hogyan válasszuk ki a tökéletes asztalt és székeket otthonunkba?

Hogyan válasszuk ki a tökéletes asztalt és székeket otthonunkba?

Hoztunk néhány fontos tanácsot azzal kapcsolatban, hogyan találhatod meg a tökéletes asztalt és a hozzá illő székeket, ha szeretnéd, hogy otthonod berendezése egyszerre praktikus és ízléses is lehessen!

Egy lakást bebútorozni mindig hatalmas élmény és kihívás is egyben. A tökéletes bútordarabokat ugyanis nem csak funkciójuk, de minőségük és külsejük alapján is meg kell válogatnunk, ami sokszor képes igazi kalanddá tenni a berendezkedést.

Az olyan, egyszerű bútordarabok esetében sincs ez másképp, mint a székek vagy az asztalok, melyeknél szintén nagyon oda kell figyelnünk arra, hogy a megfelelő darabot válasszuk.

Éppen ezért most összegyűjtöttünk néhány fontos tudnivalót azzal kapcsolatban, hogyan választhatod ki a tökéletes asztalt és székeket, úgy, hogy otthonod berendezése ne csak praktikus, de egyben ízléses is legyen!

Mekkora helyiségbe kerülnek a bútorok?

A tökéletes asztal és a hozzá tartozó székek kiválasztása során az első és egyben legfontosabb dolog a méret. Hiába tetszik ugyanis egy adott bútordarab, hiába illene bármennyire jól otthonunk berendezéséhez, abban az esetben, ha túlságosan nagy helyet foglal és épphogy csak befér az adott helyiségbe, érdemes lehet inkább másfelé keresgélnünk.

Egy nagy asztal egy kisebb helyiségben ugyanis rengeteg problémát jelenthet. Folyamatosan kerülgetnünk kell, beleütközhetünk, kellemetlen perceket és akár balesetet is okozhat. Éppen ezért fontos, hogy bútorvásárlás előtt egyaránt tisztában legyünk az adott helyiség és kiszemelt bútordarab méreteivel.

Ha új asztalt szeretnénk, érdemes úgy számolnunk, hogy legalább 50-60 cm szabad hely legyen körülötte, mely lehetővé teszi a kényelmes mozgást.

A szűkebb helyiségekben, ahol egy nagyobb bútordarab nem férne el, kiváló megoldás lehet egy összecsukható asztal. Egy ilyen bútor tökéletes szolgálatot tesz, ha kisebb étkezővel vagy nappalival rendelkezünk, és nem szeretnénk, hogy egy nagy asztal állandóan foglalja a helyet és megnehezítse a közlekedést.

Kiváló megoldás abban az esetben, ha vendégeket várunk, vagy épp a család szeretne szépen megterített asztalhoz ülni a vasárnapi ebéd során, de hétköznap nem szeretné a nagyméretű bútort kerülgetni.

Az asztal méretéről és a székek számáról se feledkezzünk meg

Hogy milyen fajta asztalt választunk attól is függ, hogy milyen célra szeretnénk azt használni. A nappaliban remekül mutathat például egy kisebb dohányzóasztal, melyen az apróságokat tároljuk, azt azonban nehezen tudnánk körbe ülni a családdal vagy a barátokkal. Éppen ezért, ha gyakran várunk vendégeket, nagyobb megoldásra lesz szükségünk, például egy szép, méretes ebédlőasztalra, melyhez a hozzá stílusban illő székek is párosulnak.

Hogy egy asztal mellett pontosan hány szék fér el, azt alapvetően egyszerű módon meghatározhatjuk. Fontos, hogy az egymás mellett elhelyezett székek közt legalább 20-30 cm távolság legyen annak érdekében, hogy a vendégek kényelmesen elférjenek egymás mellett, és se karjukkal, sem pedig lábukkal ne zavarják a mellettük ülőt.

A kisebb méretű ebédlőasztalok mellett általában négy, míg az átlagosnál valamivel nagyobb darabok mellett 6 szék is kényelmesen elfér. Igény szerint természetesen ennél nagyobb méretű asztalokat is találhatunk, melyeket a Mirjan24 webáruházában akár a hozzájuk tartozó székekkel együtt is megvásárolhatunk.

Ne feledkezzünk meg a tökéletes harmóniáról

A tökéletes bútordarabok kiválasztása során természetesen nem csak a méret és a funkcionalitás az, amire oda kell figyelnünk. Legalább ennyire fontos a külső is, hiszen ami az egyik háztartásban jól mutat, nem biztos, hogy egy másik otthon hangulatához is tökéletesen illeszkedik.

Egy egyszerű, letisztult megjelenésű asztal a hozzá tartozó székekkel kiválóan mutat például a modern, skadináv jellegű otthonokban, míg egy díszesebb megjelenésű megoldás a klasszikus berendezésű, retro szobabelsőkhöz tud igazán jól alkalmazkodni.

A választás során erre érdemes odafigyelni, hiszen, ha tökéletes hangulatot szeretnénk teremteni otthonunkban, fontos, hogy bútoraink és egyéb berendezési tárgyaink a lehető legnagyobb összhangban legyenek egymással.

A minőség sem utolsó szempont

Abban az esetben, ha nem csak mutatós, de tartós megoldást is szeretnénk, érdemes olyan asztalt és székeket választanunk, melyek jó minőségű anyagokból készültek. Manapság rengeteg olyan megoldás található a piacon, mely ugyan olcsó, ám alapanyagának köszönhetően egy-két év használat után megkopik, használhatatlanná válik.

Arról nem is beszélve, hogy ezek az esetek többségében kevésbé kényelmesek is, mint a drágább, valódi minőséget képviselő bútordarabok.

Lehetőség szerint vásároljunk tehát olyan asztalt és székeket, melyek időtálló anyagból, például masszív bükkfából készülnek, ezek ugyanis nem csak jól mutatnak otthonunkban, de biztosak lehetünk abban, hogy napi használat mellett is hosszú évekig jó szolgálatot tesznek majd.

A Mirjan24 webáruházában minden szobabelsőhöz megtalálható a tökéletesen illeszkedő, méretben és megjelenésben is ideális, tökéletes asztal, valamint a hozzá tartozó székek.

Címkék: asztal, bútor, mirjam24, szék

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 09. 09:36, kedd | PR

Uralni a mezőnyt: Hogyan befolyásolják a sakk stratégiák a futballt

A sport világában a stratégia döntő szerepet játszik egy csapat sikerében. Míg a futball dinamikus és kiszámíthatatlan játék, a sportág mögött meghúzódó taktikai elvek közül sok a sakk világában gyökerezik.