Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Július 20. 08:46, szerda | PR
Forrás: (x)

Hogyan válasszunk LED fényhidat

Hogyan válasszunk LED fényhidat

Magyarországon is egyre többen választják a LED fényhidakat kiegészítő világításként. Nem csak terepjáró és munkagép tulajdonosok, de személyautósok is előszeretettel szerelnek fel utólag LED fényhidat.

A legnagyobb előnye, hogy erős szúrófénye képes akár 2 kilométeres távolságba is elvilágítani, ezáltal biztonságosabban lehet közlekedni sötétedés után.

Az elmúlt években nagyon sok gyártó és még több kereskedő jelent meg a piacon és sajnos nagyon sok olyan termék is kapható, amelyek többet ártanak, mint használnak. Éppen ezért összegyűjtöttük azokat a kérdéseket, amik megválaszolása utána könnyen tudunk dönteni.

Milyen célra szeretnénk használni a LED fényhidat?

Fontos meghatároznunk, hogy miért akarunk felszerelni kiegészítő világítást. Abban az esetben, ha munkához, vagy terepjáráshoz szeretnénk elsősorban használni a lámpát, akkor nem szükséges E jeles fényhidat választanunk, hiszen közúton nem fogjuk a lámpát használni. A másik fontos szempont ilyenkor a lámpa vetítési szögének a megállapítása. Ha alacsony sebességgel közlekedünk, például, ha terepen haladunk, vagy éppen egyhelyben állunk, akkor nincsen szükségünk arra, hogy nagy távolságra lássunk el. Ilyen elég egy közepes teljesítményű, 300-500 méterre elvilágító LED fényhidat választanunk.

Amennyiben viszont közúton is használjuk a lámpát, akkor fontos, hogy e jeles LED fényhidat válasszunk.

Hova szeretnénk a LED fényhidat felszerelni?

A legtöbb esetben a LED fényhidat az autó tetejére szokták szerelni, de bizonyos esetekben ez nem kivitelezhető, ilyenkor a lökhárítóra, vagy a hűtőrács mögé szokták a lámpát beszerelni. Abban az esetben, ha lökhárítót vagy a hűtőrácsot választjuk érdemes alacsony profilú, úgynevezett SLIM LED fényhidat választani, mert ennek mind a súlya, mind a magassága kisebb, mint a hagyományos LED fényhidaknak. Ha szeretnénk kimaxolni a lámpákban rejlő lehetőséget, akkor érdemes minél magasabbra szerelni a lámpát.

Hogyan válasszunk minőségi fényhidat?

Ez az egyik legnehezebb feladat, hiszen a legtöbb fényhíd első látásra nagyon hasonlít egymásra. Mégis vannak olyan ismérvek, amelyek segítségével könnyen ki tudjuk szűrni a rossz minőségű, gyenge lámpákat. Az egyik ilyen, hogy minden esetben olyan LED fényhidat vásároljunk, amely lámpának a gyártója nagy múltra tekint vissza. Ilyen többek között az OSRAM vagy a magyar tulajdonú Monsterled is.

A lámpára minimum két év garanciát vállaljon a forgalmazó, de ha ennél több az csak jobb, hiszen senki nem szeretné állandóan garanciális problémák miatt a lámpát leszerelni, majd ismét visszaszerelni.

Figyeljünk oda arra, hogy a lámpa ne fogyasszon irreálisan sokat. Egy nagyobb 120 centméter széles fényhíd nem fogyaszthat többet 300 wattnál. Minden fényhíd, ami ennél többet fogyaszt az garancia arra, hogy gyenge minőségű LED chippekkel van szerelve és csak a magas fogyasztás segítségével tudnak megfelelő mennyiségű fényerőt előállítani. A hátránya az, hogy az 500 wattos vagy annál nagyobb fogyasztás könnyen tönkreteszi az autó akkumulátorát és generátorát is.

Ha megfelelő lámpát választunk, akkor a lámpa hosszú éveken keresztül tudja szolgálni a tulajdonosát, éppen ezért, ha LED fényhíd vásárlása előtt állunk, akkor próbáljunk meg minél jobban tájékozódni, hiszen az ember nem egy két évre vásárolja ezeket a lámpákat.

Forrás: https://monsterled.hu/led-fenyhidak

Szerző: www.linkek.hu

Címkék: fényhíd, LED

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 09. 09:36, kedd | PR

Uralni a mezőnyt: Hogyan befolyásolják a sakk stratégiák a futballt

A sport világában a stratégia döntő szerepet játszik egy csapat sikerében. Míg a futball dinamikus és kiszámíthatatlan játék, a sportág mögött meghúzódó taktikai elvek közül sok a sakk világában gyökerezik.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.