Városlista
2023. december 6, szerda - Miklós

Hírek

2022. Június 21. 19:44, kedd | PR
Forrás: (x)

Hogyan válasszunk puzzle-t a gyereknek? Tippek, amikkel nem nyúlhatsz mellé!

Hogyan válasszunk puzzle-t a gyereknek? Tippek, amikkel nem nyúlhatsz mellé!

Nagyon sok olyan alkalom van egy gyerek életében, amikor meg szoktuk lepni valamilyen ajándékkal: születésnap, névnap, karácsony, húsvét, gyereknap...

Általában találunk okot arra, hogy egy újabb játékkal bővüljön a repertoár. Jó játékot azonban nehéz választani, de a puzzle gyerekeknek mindig jó ötlet lehet. Ez egy olyan játék, ami kiváló szórakozást kínál, ugyanakkor fejleszt is, ezért szinte minden házban szívesen látott vendég.

Mikortól való a puzzle gyerekeknek?

A gyerekek nagyjából másfél éves kortól szívesen próbálkoznak azzal, hogy különböző darabkákat összeillesszenek. Nem véletlen, hogy a legtöbb puzzle-t gyerekeknek másfél éves kortól ajánlják. Ebben a korban persze még csak olyan kirakók vannak, amelyek viszonylag nagy darabokkal rendelkeznek, illetve kicsi a darabszámuk, hiszen a pici gyerekeknek éppen elég ezeket illesztgetni egymáshoz. Fontos, hogy ebben a korban sikerélményük legyen a kirakó használata közben, ezért is kell a képességeikhez igazítani a játékot.

Mikor érdemes emelni a darabszámot?

Amikor azt látjuk, hogy a gyermek a meglévő kirakóit már könnyűszerrel, szinte gondolkodás nélkül rakja ki, akkor biztosak lehetünk benne, hogy az adott puzzle-t már nagyon megszokta, az a darabszám nem jelent számára különösebb nehézséget. Ez az a pillanat, amikor érdemes egy kicsit emelni a darabszámot. Fontos, hogy az emelés fokozatos legyen, azaz a 12 darabos puzzle után ne az 50 darabos jöjjön, hanem mondjuk egy 20 darabos, ami láthatóan több, de még mindig nem átláthatatlanul sok a kisgyerek számára.

Mi legyen a képen?

A legtöbb gyerekeknek való puzzle-t többnyire mesehősök képeivel készítik. A gyerkőcök szívesen raknak ki olyan kirakókat, ami a kedvenc mesehősüket ábrázolja, ez egy plusz motiváció lehet a játékra. A saját gyerekkel nyilvánvalóan nincs nehéz dolgunk, de ha rokon gyereknek veszünk ajándékba puzzle-t, akkor érdemes a szüleitől érdeklődni, hogy milyen meséket szeret, és ezen a vonalon elindulni a képet illetően.

A fotó forrása: Monkey Business Images / Shutterstock.com

Címkék: gyerek, játék, kirakós, puzzle

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 04. 09:53, hétfő | PR

Külföldi munkavállalás – rád hol várnak az álmaid?

A karrierünk során sokan játszunk el előbb-utóbb a gondolattal, hogy milyen lehet külföldön munkát vállalni. Sokan a valóságban is meglépik a váltást, a legtöbben azonban mindig csak álmodoznak és latolgatnak.

2023. November 28. 17:48, kedd | PR

Csődközelből az európai hódításig: így lett nemzetközi siker a 30 éves R-Water

Nagy Ervin 30 évvel ezelőtt édesapja akasztói szódásüzemében indította el azt a vállalkozást, amely ma évi egymilliárdos árbevétellel működik, és 13 országba szállít izotonóniás, sport- és vitaminitalokat.

2023. November 27. 17:09, hétfő | PR

Az okoskonyha fejlődése: Hogyan változtatják meg az intelligens technológiák a főzés élményét?

Az elmúlt évtizedek alatt a konyhatechnológia drámai átalakuláson ment keresztül, a hagyományos eszközöktől egészen a mai napig, ahol az intelligens eszközök és alkalmazások formálják a konyhai életet.

2023. November 22. 16:08, szerda | PR

A biztos tető: Útmutató a karbantartáshoz és javításhoz

A tető az egyik legfontosabb része az otthonunknak vagy üzleti ingatlanunknak, hiszen az biztosítja a védelmet az időjárás kiszámíthatatlan viszontagságaival szemben.