Városlista
2023. február 3, péntek - Balázs

Hírek

2022. Június 21. 19:44, kedd | PR
Forrás: (x)

Hogyan válasszunk puzzle-t a gyereknek? Tippek, amikkel nem nyúlhatsz mellé!

Hogyan válasszunk puzzle-t a gyereknek? Tippek, amikkel nem nyúlhatsz mellé!

Nagyon sok olyan alkalom van egy gyerek életében, amikor meg szoktuk lepni valamilyen ajándékkal: születésnap, névnap, karácsony, húsvét, gyereknap...

Általában találunk okot arra, hogy egy újabb játékkal bővüljön a repertoár. Jó játékot azonban nehéz választani, de a puzzle gyerekeknek mindig jó ötlet lehet. Ez egy olyan játék, ami kiváló szórakozást kínál, ugyanakkor fejleszt is, ezért szinte minden házban szívesen látott vendég.

Mikortól való a puzzle gyerekeknek?

A gyerekek nagyjából másfél éves kortól szívesen próbálkoznak azzal, hogy különböző darabkákat összeillesszenek. Nem véletlen, hogy a legtöbb puzzle-t gyerekeknek másfél éves kortól ajánlják. Ebben a korban persze még csak olyan kirakók vannak, amelyek viszonylag nagy darabokkal rendelkeznek, illetve kicsi a darabszámuk, hiszen a pici gyerekeknek éppen elég ezeket illesztgetni egymáshoz. Fontos, hogy ebben a korban sikerélményük legyen a kirakó használata közben, ezért is kell a képességeikhez igazítani a játékot.

Mikor érdemes emelni a darabszámot?

Amikor azt látjuk, hogy a gyermek a meglévő kirakóit már könnyűszerrel, szinte gondolkodás nélkül rakja ki, akkor biztosak lehetünk benne, hogy az adott puzzle-t már nagyon megszokta, az a darabszám nem jelent számára különösebb nehézséget. Ez az a pillanat, amikor érdemes egy kicsit emelni a darabszámot. Fontos, hogy az emelés fokozatos legyen, azaz a 12 darabos puzzle után ne az 50 darabos jöjjön, hanem mondjuk egy 20 darabos, ami láthatóan több, de még mindig nem átláthatatlanul sok a kisgyerek számára.

Mi legyen a képen?

A legtöbb gyerekeknek való puzzle-t többnyire mesehősök képeivel készítik. A gyerkőcök szívesen raknak ki olyan kirakókat, ami a kedvenc mesehősüket ábrázolja, ez egy plusz motiváció lehet a játékra. A saját gyerekkel nyilvánvalóan nincs nehéz dolgunk, de ha rokon gyereknek veszünk ajándékba puzzle-t, akkor érdemes a szüleitől érdeklődni, hogy milyen meséket szeret, és ezen a vonalon elindulni a képet illetően.

A fotó forrása: Monkey Business Images / Shutterstock.com

Címkék: gyerek, játék, kirakós, puzzle

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 03. 16:58, péntek | PR

K&H: kilőtt a kakaós csiga és a hamburger ára

21 százalékos éves árváltozást mutat a gyerekinflációs kosár

2023. Január 31. 15:55, kedd | PR

Új év, új kezdet, új munkahely? Ezeket a kérdéseket tedd fel magadnak a munkahely váltás előtt!

Sokan kötik valamilyen dátumhoz, születésnaphoz vagy egy új esztendő kezdetéhez az életüket tudatosan érintő változásokat.

2023. Január 30. 12:43, hétfő | PR

Felújították és átadták a Jánosik Kft. irodaházát

Ünnepélyes keretek között, Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, valamint Csöbör Katalin országgyűlési képviselő jelenlétében adták át a Jánosik Kft. 350 millió forintból felújított és korszerűsített irodaházát

2023. Január 26. 18:37, csütörtök | PR

Díjat nyert a VALMAR #challenge

Tavaly ősszel látott napvilágot a #stabiloszinesszavak kihívás a TikTokon, amellyel kéz a kézben megszületett a VALMAR egyik legújabb dala.