Városlista
2021. október 28, csütörtök - Simon

Hírek

2020. Augusztus 31. 21:32, hétfő | Helyi
Forrás: (x)

Hogyan változtatta meg a COVID-19 a startup kultúrát?

Hogyan változtatta meg a COVID-19 a startup kultúrát?

A COVID-19 sok tekintetben megváltoztatta az életünket - kihatott a vásárlási szokásainkra, a családdal és a barátokkal való kapcsolattartás módjára, arra, ahogyan dolgozunk.

Nem csoda hát, hogy mindez befolyással volt az induló vállalkozások üzleti életére is.

Szakértőnk, Deli Péter szerint az együttműködő gondolkodásmód és a csapatszellem fogalmai örökre megváltoztak. A szakértő rámutat, hogy a kaszinó online hogyan alkalmazkodott ehhez az új világhoz online kaszinó játékaival és más kaszinókról készült mélyreható áttekintéseivel. A projektmenedzsment eszköztárának segítségével továbbra is kamatoztatni tudják az együttműködő gondolkodást és a csapatkreativitást a kaszinónak dolgozó munkatársak irányításakor.

StartUp kultúra a COVID-19 előtt

Korábban a StartUp kultúra nagymértékben támaszkodott a személyes interakciókra. A kreativitásban komoly szerepe volt az ötletelő meetingeknek és az ebédidőben zajló beszélgetéseknek. Az ugyanabban az irodahelyiségben végzett munka támogatta az alkalmazottak együttműködésen alapuló gondolkodásmódját, ahol mindenki a csapat szerves részének érezhette magát.

A vállalati DNS sok esetben hasonló volt a Google-éhoz, ahol a szórakozás serkenti a kreativitást. Az alkalmazottak hozzáférhetnek a közös társalgókhoz, a videojátékokhoz és más szabadidős tevékenységekhez. Az események nagy része csapatorientált volt.

Hirtelen minden megváltozott

Abban a pillanatban, amikor a COVID-19 globális világjárvánnyá vált, megváltozott a kultúra is. Egyik percről a másikra a munkavállalók elvesztették annak lehetőségét, hogy közvetlen kapcsolatban legyenek egymással, és ez rányomta a bélyegét a csapatkreativitásra.

Megszűnt a közös munkaterület

Az együttgondolkodás és a csapatmunka kihívássá vált. Ha az emberek nem egy azon munkaterületen dolgoznak, a brainstorming és ötletelő megbeszélések már nem állnak spontán módon rendelkezésükre. A kommunikáció szintén problémássá vált, és a csapatoknak meg kellett tanulniuk tudatosabban kommunikálni. Az információ nem osztható meg olyan gyorsan, szájról szája, mint amikor mindenki az irodában dolgozott.

Az irodai energia hiánya

A formális megbeszélések közötti kapcsolattartás lehetővé tette a munkavállalók közötti spontán együttműködést, és erős csapatköteléket alakítottak ki. Az irodai energia hiánya kihívást jelent a vállalat DNS-ének, mivel a személyes interakciók önmagukban is kiváló csapatépítőként funkcionáltak.

Távmunka

Sok alkalmazott távmunkában kezdett dolgozni. A távmunka egy szempillantás alatt elszigeteli az embereket, ez főleg azoknak komoly hátrány, akik megszokták, hogy csapatban dolgoznak. A csapatkreativitás fenntartása kihívást jelent a csapat tagjai között a fizikai távolság miatt.

Spontán kollaboráció

A nem tervezett, spontán együttműködés hiánya szintén kihívást jelent. A munkavállalók gyakran a brainstorming meetingeken vagy épp az ebédszünetben beszéltek át úgy projekteket, hogy váratlan ötleteket tudtak megfogalmazni. A fizikai elszigeteltség ezt lehetetlenné teszi.

A változás kezelése

Mivel oly sok alkalmazott dolgozik otthonról, alapvető fontosságúvá vált a csapatkultúra ilyen formában történő megteremtése. Így is van mód a csapatmunka fejlesztésére, ahogy arra is, hogy a munkavállalók úgy érezzék, továbbra is a csapat szerves részei. Az egyik módszer az, hogy kérjük alkalmazottaink inputját egy bizonyos célkitűzés eléréséhez, és a csapatkultúra munkafolyamatainak kialakításához.

Alapvető fontosságú egy virtuális társalgó létrehozása, ahol az alkalmazottak nem munkával kapcsolatos témákról beszélhetnek. Első hallásra azt gondolnánk, hogy ez negatív hatással lesz a termelékenységre, ám a valóságban körülbelül 15%-kal növeli a termelékenységet. Az alkalmazottaknak olyan helyre van szükségük, ahol a formális, szakmai kommunikáción túl valami másnak, többnek is a részesei lehetnek.

Alkothat virtuális csapatépítő programokat vagy akár virtuális kiruccanásokat. Ezek a tevékenységek erősítik a csapathoz tartozás érzését és jótékonyan hatnak a csapatmorálra.

Az, hogy gondoskodjon a saját csapatáról, sokkal fontosabb, mint valaha. Kommunikációjában legyen nyitott és őszinte. Legyen türelmes és rugalmas. Csapatának időre lesz szüksége, hogy alkalmazkodjon a változásokhoz. Egyes tagoknak kihívást jelenthet pusztán az is, hogy azonosulni tudjanak a bevezetett új technológiákkal.

Reménysugár

A világjárvány új lehetőségeket teremtett a StartUp cégek számára a pandémiát követő világban való túléléshez szükséges termékek és szolgáltatások kifejlesztésére. Bár a StartUp kultúra megváltozott, de ez arra kényszerített számos vállalkozást, hogy még kreatívabbá váljon, hogy túléljen ebben az új, ingatag üzleti világban.

A cégek kombinálhatják akár a távmunka és az irodai munka előnyeit, hogy a csapatkreativitást egy teljesen új szintre emeljék. Mindez költséghatékonyabb lehet, és felpezsdítheti a munkavállalók munkamorálját. A projektmenedzsment eszköztára segít a csapatok irányításában, és hogy a feladatok leosztása könnyedén megvalósuljon. Az emberek hamar új módszereket találtak a csapatuk többi tagjával való kommunikációra, és a termelékenység jelentősen megnőtt. Azok a cégek, akik alkalmazkodni tudnak, lesznek azok, akik talpon maradnak.

Konklúzió

Noha számtalan StartUp vállalkozás szembesül bizonytalanságokkal, a COVID-19 világjárvány új korszakot teremtett a munka világában. A cégek pedig eldönthetik, hogy mindezt fenyegetésként vagy lehetőségként élik meg. Ettől függetlenül a csapatok távolról történő irányítása kihívásokot hoz magával, ugyanakkor nélkülözhetetlen az üzlet fennmaradásához a pandémiát követő világban.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 27. 07:42, szerda | Helyi

Jótékonysági süti vásár a Montágh Imre Szakiskola számára

A Több mint pénz csapata október 27-én, a mai napon 8-11 óra között jótékonysági süti vásárt szervez a Simor János utca 25.sz. alatt, melynek bevételével az esztergomi Montágh Imre Szakiskolát támogatja.

2021. Október 26. 16:41, kedd | Helyi

Felújítják a Dobó Katalin gimnáziumot

Megkezdődött az esztergomi Dobó Katalin Gimnázium teljes körű energetikai felújítása 805 millió forintos beruházással.

2021. Október 26. 10:39, kedd | Helyi

Szociális központot és fogyatékossággal élők lakóházait adták át Esztergomban

125 fogyatékos ember ellátására alkalmas szociális szolgáltató központot és 11 lakóházat adtak át pénteken Esztergomban. Az 1,4 milliárd forintos létesítmény az Irmák Nonprofit Kft. beruházásában valósult meg.

2021. Október 26. 10:13, kedd | Helyi

Burkolatjavítás miatt forgalomkorlátozás lesz a 10-es főút Süttő és Neszmély közötti szakaszán

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában nagyfelületű burkolatjavítási munkákat végez a társaság tatabányai mérnöksége 2021. október 26-29. között a 10-es főút Süttő és Neszmély közötti szakaszán.