Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2021. Április 28. 07:37, szerda | Belföld
Forrás: Origo

Hol csökkent legjobban az új fertőzöttek száma ?

Hol csökkent legjobban az új fertőzöttek száma ?

A járvány területi érintettsége nem nagyon változik, a települések 99 százalékán továbbra is van koronavírusos beteg. A második oltás felvételét nem szabad elmulasztani figyelmeztetett Müller Cecília.

Komárom-Esztergom megye jelenleg a javuló tendenciát mutató térségek között van. Az összes új fertőzött 13 százalékát Budapesten, 12 százalékot Pest megyében, 7 százalékot Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, 6 százalékot Veszprém, Bács-Kiskun és Baranya megyében, 2 százalékot Tolna megyében regisztrálták.

Müller Cecília közölte, hogy a legnagyobb arányban Vas megyében csökkent az új fertőzöttek aránya, ami 48 százalékos csökkenés. Szabolcsban 44, Komárom-Esztergom megyében 42 százalékkal csökkent az új esetek száma egy hét alatt - tette hozzá.

A magyar lakosság 37 százaléka már megkapta az oltást, szemben az uniós 21 százalékos átlaggal. A regisztráltak száma meghaladta a 4,5 milliót, és 73 százalékuk már megkapta az oltást. Fontos, hogy ne felejtsük el, a második vakcina megkapása után egyből nem leszünk védettek, pár napnak el kell telnie, hogy az immunizációs folyamat elinduljon. - mondta az országos tisztifőorvos.

A héten számos vakcinaszállítmány érkezik és érkezett. Kedden hajnalban 480 ezer Szputnyik V jött be az országba. Szintén kedden érkezett 355 680 adag Pfizer/BioNTech oltás, továbbá, 19 200 adag AstraZeneca, és a héten még jön ebből mintegy 324 000 adag.

A KSH ismét megjelentetett adatokat a vakcinafelvételi hajlandósággal kapcsolatban. Míg a vakcina elutasítása az év elején 36 százalék körüli volt, mára azonban 19 százalékra csökkent. A megkérdezettek 62 százaléka pedig úgy nyilatkozott, hogy oltáspárti, és mindenképp szeretné felvenni az oltást.

Müller Cecília az operatív törzs tegnapi tájékoztatóján kérdésre válaszolva azt is elmondta, hogy Magyarországon jelenleg nem bukkant fel a rendkívül veszélyes, sok halálos áldozatot követelő indiai vírusmutáns.

Illusztráció: Pixabay

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:44, csütörtök | Belföld

Vitályos Eszter: a kormány minden megtesz a bérek növekedéséért

A kormány ezután is mindent meg fog tenni azért, hogy Magyarország gazdasága újra erős legyen, a magyar embereknek legyen munkája, és a bérek tovább növekedjenek

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.