Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Július 27. 07:54, szerda | Helyi
Forrás: ITE

Hol szabad plakátot elhelyezni és hol nem?

Hol szabad plakátot elhelyezni és hol nem?

Ha reklámozásról van szó, akkor legtöbben azonnal a plakátokra gondolunk, melyekkel minden városban találkozhatunk.

A közterületeken, forgalmas csomópontokban elhelyezett plakátokra akaratlanul is odafigyelnek az emberek, így az általa reklámozni kívánt termék vagy szolgáltatás híre napi szinten is százezrekhez jut el. A hatékony reklámeszközt azonban nem mindegy, hova helyezzük el, hiszen akár jogszabályba is ütközhet, ha nem az arra megengedett felületet vesszük erre igénybe. Mindegy, hogy kisebb méretű plakátokról van szó, vagy óriásplakátokról, a vonatkozó szabályokat minden esetben be kell tartani.

Magánszemély engedélye szükséges!

Míg az önkormányzat döntése alapján, a közterületen, a nem megengedett helyeken, idegenforgalmi látnivalók területén elhelyezett plakátokért büntetés jár, addig, ha magánterületen, például üzletekben, kirakatokban, kerítéseken szeretnénk plakátot elhelyezni, akkor ahhoz a tulajdonos engedélye szükséges. Fontos egyébként tisztában lenni azzal, hogy a középületeken és egyes közterületi részeken műemlékvédelmi vagy környezetvédelmi okokból tilos a plakátok kihelyezése. Amennyiben tehát a reklámeszközt szeretnénk elhelyezni, úgy érdemes profikhoz fordulni, akik nem csak a minőségi plakátok megvalósításában segítenek, de a szabályszerű kihelyezésben is- elkerülve ezzel a büntetéseket.

Plakáthenger, a praktikus megoldás

Ma már országszerte minden nagyobb városban találkozhatunk a plakáthengerekkel, így Esztergomban is. Ezek legális hirdetési felületként kínálkoznak, és ha mellettünk döntünk, akkor biztosan nem kell attól tartani, hogy váratlan plusz kiadással, büntetéssel kell szembesülni. A vonatkozó szabályozás nem ismerete természetesen nem mentesít az alól, hogy felelősséget vállaljunk a jogszerűtlen plakátkihelyezés következményeitől.

A cél: tiszta közterületek és műemlékvédelem

A plakátok kihelyezésére vonatkozó szabályozás főként azt a célt szolgálja, hogy a közterületek tiszták maradjanak, a magánszemélyek ingatlanjaira saját engedélyük nélkül ne kerülhessenek plakátok, és a turisztikai szempontból frekventált területek is mentesek legyenek az óriásplakátoktól és a hirdetésektől. Mindez természetesen nem jelenti azt, hogy hirdetőként le kellene mondani a plakátokban, mint marketing eszközökben rejlő remek lehetőségekről, hiszen a kihelyezésre számos, legális helyszín is kínálkozik Esztergom városában. A „vadplakátolás” helyett tehát megéri a kifejezetten erre a célra kialakított helyszíneket választani, melyek legálisan teszik lehetővé az értékesíteni kívántak reklámozását.

A plakátok egyébként régóta kiemelt népszerűségnek örvendenek akkor, ha nagyszámú célcsoporthoz szeretnénk információt eljuttatni, méghozzá megfizethető áron. A televíziós-, és rádiós reklámozás költségeivel összehasonlítva klasszisokkal olcsóbban valósítható meg ilyen módon a hirdetés. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a nap 24 órájában szem előtt levő plakátok sokkal inkább beváltják a hozzájuk fűzött reményeket, mint a sok esetben helyhez és időhöz kötött egyéb megoldások.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.