Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Április 18. 19:50, vasárnap | Helyi
Forrás: Hídlap

Holnap, április 19-én reggel újra megnyitják a letkési határátkelőt

Holnap, április 19-én reggel újra megnyitják a letkési határátkelőt

Holnap hajnali öt órakor megnyitják a Letkés–Ipolyszalka határátkelőt, mely a szlovák-magyar határon az egyetlen zárva tartott átkelő volt. Még március 2-án zárta le a szlovák fél a járvány elleni védekezésre hivatkozva.

A jó hírről ma délelőtt Szalka község Facebook-oldalán is megjelent egy bejegyzés a következő szöveggel: „A sok munka meghozta a gyümölcsét, jó hírrel szolgálhatok: holnap reggel 5.00-kor megnyílik a Szalka-Letkés határátkelőhely.”

A hírt a letkési önkormányzat is közzétettte közösségi oldalán: Április 19-től, azaz hétfő reggel 5 órától újra megnyílik a Letkés-Szalka határátkelő. - fogalmaztak a közleményben.

A letkési önkormányzat a bejegyzésében arról is írt, hogy a korábbi időszakokhoz hasonlóan most is a reggel 5 óra és 20 óra közötti intervallumban lehet átkelni a határon. A Szlovákia területére történő belépés pontos feltételeiről viszont nem a község vezetésének, hanem a Konzuli Szolgálat iránymutatása a mérvadó, ezért aki északi szomszédunkhoz tart vagy csak átutaznak az országon, annak érdemes elolvasnia a jelenleg érvényben lévő szabályokat, melyek itt érhetők el.

„Köszönjük mindazok munkáját és fáradozását, akik a határátkelő újranyitásán dolgoztak!” – tette hozzá a letkési önkormányzat.

Fotó: Letkés Község Önkormányzata

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT