Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. November 05. 16:17, péntek | Helyi
Forrás: esztergom.hu

Holnaptól Esztergomban több utcában is megváltozik a forgalmi rend

Holnaptól Esztergomban több utcában is megváltozik a forgalmi rend

A mai napon arról adott ki tájékoztatást az Önkormányzat, hogy a város úthálózatának forgalomtechnikai megoldásait rendszeresen felülvizsgálják és azokat a balesetmentes, ésszerű közlekedés érdekében át is formálják.

Minderről az esztergom.hu oldalon jelent meg közlemény, mely részletesen felsorolja az esedéskes változtatásokat.

A közúti táblák kihelyezését, eltávolítását, módosítását lakossági, hatósági, illetve hivatali kérelem alapján bírálja el a Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Kulturális Bizottság.

A korábbi bizottsági üléseken elfogadott módosítások közül november 6-án, szombaton a következőket hajtjuk végre:

A Népkert utca egyirányú forgalmúvá válik. Az utca szűk keresztmetszete és a biztonságosabb kanyarodás, illetve parkolás érdekében döntöttünk a korábbi állapot visszaállításáról. A forgalom a Kölcsey Ferenc/Petőfi Sándor utca irányából a Semmelweis utca irányába fog haladni.

A Kaán út elsőbbsége az Aranyhegyi útról érkezők részéről. Az említett elágazást lakossági bejelentést követően vizsgáltuk felül, mivel jelenleg a négy-irányú kereszteződésben mindössze egy elsőbbségadás kötelező tábla van kihelyezve, mely baleset forrása lehet. Meredeksége miatt a Kaán úton közlekedőknek lesz elsőbbsége az Aranyhegyi út mindkét irányából közlekedők részéről.

Szembejövő forgalom elsőbbsége a Vasvári Pál utcában. A Vasvári Pál utca Nap utca és Attila utca közötti, meredek, szűk szakaszán elsőbbsége lesz a lentről (Attila utca felől) érkező forgalomnak a szembejövő járművekkel szemben.

Az útfelújítások miatt ideiglenesen a Deák Ferenc utca Eszperantó és IV. Béla Király utca közötti szakasza két-irányú forgalomnak biztosít helyet.

Arra kérnek mindenkit, hogy az érintett útszakaszon a megváltozott forgalmi rendnek megfelelően, körültekintően közlekedjen.

Fotók:esztergom.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.