Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Szeptember 01. 07:48, szerda | Külföld
Forrás: MTI

Hónapokig volt elérhető a neten több, mint 700 ezer ember személyes adata egy hiba miatt Franciaországban

Hónapokig volt elérhető  a neten több, mint 700 ezer ember személyes adata egy hiba miatt Franciaországban

Franciaországban egy informatikai védelmi hiba miatt több mint 700 ezer ember személyes adatai és koronavírus-tesztjének eredményei hónapokig hozzáférhető voltak az interneten - írta meg a Medipart tényfeltáró portál.

A lap úgy tudja, hogy a Francetest internetes oldalon egy mindenki számára hozzáférhető fájlban megtalálható volt az a jelszó, amellyel péntekig hozzáférhető volt több mint 700 ezer ember neve, születési dátuma, lakcíme, telefonszáma, társadalombiztosítási száma, e-mail címe és teszteredménye.
A Francetest egy januárban létrehozott internetes oldal, amelyen keresztül a gyógyszertárak feltölthetik az általuk elvégzett koronavírus gyorstesztek eredményeit a hivatalos szűrési tájékoztató rendszerbe.

Ez utóbbi, biztonságos internetes nyilvántartást decemberben a párizsi közkórházak igazgatósága hozta létre annak érdekében, hogy minden koronavírus-teszteredmény egy helyen rögzítésre kerüljön, és így minden pozitív esetről tudomása legyen az egészségügyi hatóságoknak a kontaktszemélyek megtalálásához - jelezte internetes oldalán az egészségügyi tárca.

Miután a központi nyilvántartási platform nem túl gyors, a gyógyszertárak inkább közvetítőrendszereket használnak a náluk végzet tesztek eredményeinek feltöltésére. Egy ilyen a Francetest, ahonnan egy hiba miatt a szenzitív adatok nyilvánosságra kerültek és amely egy eurót számol fel minden feltöltésért a Mediapart portál szerint.

A Francetest vezetője, Nathaniel Hayoun, a Mediapartnak elismerte a platform biztonsági hibáit, s azt is jelezte, hogy szakértők jelenleg vizsgálják, hogy az oldalra feltöltött adatok illetéktelenek birtokába jutottak-e.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.