Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Január 15. 08:00, péntek | Helyi
Forrás: InfoEsztergom/MTI

Horányi Juli is dalol az Eurovíziós Dalfesztivál indulási jogáért

Horányi Juli is dalol az Eurovíziós Dalfesztivál indulási jogáért

Január 23-án az első elődöntővel elindul az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi válogató versenye, A Dal. Horányi Juli, az esztergomi Vármúzeum igazgatójának, Horányi Lászlónak a lánya is indul a megmérettetésen.

A Duna és a Duna World csatornán szombat esténként élő show keretében látható műsorban az előző évekhez hasonlóan három elődöntőben, két középdöntőben és egy döntőben hat héten át mérettetik meg magukat az indulók. A döntőt február 27-én tartják. A nyertes képviseli majd Magyarországot a májusi stockholmi nemzetközi megmérettetésen.

Az idei versenyre összesen 372 pályamű érkezett, ebből választotta ki a 10 fős szakmai előzsűri azt a 30 dalt, amelyek bemutatkozhatnak a nézők előtt a három elődöntő során. A műsorban a megújult négytagú zsűri - Zséda, Pierrot, Frenreisz Károly és Both Miklós -, valamint a közönség választja ki a bejutott 30 produkció közül a legjobbat.

Idén újdonság lesz a versenyben többek között A Dal 2016 Felfedezettje különdíj, amelyet a szakmai zsűri ítél oda, illetve A Dal 2016 Legjobb dalszövege díja, amelyet a zsűri és a nézők online szavazatai alapján adnak át. Továbbá a jelölt pályaművekből bárki készíthet remixet és pályázhat A legjobb remix változat címre, amelynek győzteséről a közönség dönt.

Az idei szériában ingyenes lesz a pontozás és a szavazás A Dal applikáción, vagy az adás ideje alatt a műsor hivatalos honlapján keresztül, de megmarad a hagyományos sms-ben történő pontozás és szavazás is.

A 2016-os évad műsorvezetői ismét Tatár Csilla és Harsányi Levente lesznek.

Fotó: mediaklikk.hu

Horányi Juli, az esztergomi Vármúzeum igazgatójának, Horányi Lászlónak a lánya Come Along című számával indul a megmérettetésen, melyre folyamatosan szavazhatunk majd A Dal során.

Horányi Juli dala ITT hallható!

Még több fotó és hírek Horányi Juli közösségi oldalán!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT