Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. Július 13. 07:38, szerda | Belföld
Forrás: mti

Hortobágyi robbanás - Kiengedték a kórházból a sérült katonát

Hortobágyi robbanás - Kiengedték a kórházból a sérült katonát

Kedden elhagyhatta a budapesti Honvédkórházat a július elsejei hortobágyi robbanásban megsérült tűzszerész katona - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-vel.

A HM közleményében azt írta: 12 nap ápolás, kivizsgálás és több műtét után otthonába távozhatott a Magyar Honvédség Egészségügyi Központból a megsérült tűzszerész főtörzsőrmester. Kontrollvizsgálatokkal, majd rehabilitációval folytatódik kezelése - írta a HM.

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság kezelésében lévő területen július elsején délután mentesítési feladatokat láttak el az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred tűzszerészei, amikor az egyik robbanótest, egy 250 kilogrammos bomba a hatástalanítás közben felrobbant. Négy tűzszerész meghalt, egy súlyosan megsérült.

A balesetben meghalt négy katonát hősi halottá nyilvánítják. Juhász Attila főtörzsőrmester, Rózsa Nándor főtörzsőrmester, Balázs Ádám őrmester és Kozár Gábor szakaszvezető balesete ügyében a közigazgatási eljárás mellett a honvédelmi miniszter utasítására belső szakmai vizsgálat is folyik.

A vizsgálat lezártáig leállították a terület mentesítését.

Simicskó István honvédelmi miniszter múlt héten egy más témában tartott sajtótájékoztatón elmondta: amikor Benkő Tibor vezérkari főnökkel a kórházban meglátogatták a sérült katonát, Tóth Péter főtörzsőrmester azt mondta: annyi esélye volt az életben maradásra, mint arra, hogy a bomba felrobban: "semmi". A honvédelmi miniszter hangsúlyozta: a katonák, a profi tűzszerészek mindent megtettek, hogy hatástalanítsák a bombát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.