Városlista
2022. augusztus 18, csütörtök - Ilona

Hírek

2021. Április 22. 19:34, csütörtök | Helyi
Forrás: Esztergomi Környezetkultúra Egyesület

Horváth Piroska Díj a Környezettudatos Fiatalokért - Pályázati felhívás

Horváth Piroska Díj a Környezettudatos Fiatalokért - Pályázati felhívás

Az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület 2021-ben is pályázatot hirdet a Környezetvédelmi Világnapra a Horváth Piroska-Díj a Környezettudatos Fiatalokért emlékplakett elnyerésére.

Ma van a Föld Napja. Ebből az alkalomból azEsztergomi Környezetkultúra Egyesület ismét meghirdeti a KÖRNYEZETTUDATOS FIATALOKÉRT díjat, melyet Horváth Piroska, az egyesület alapító tagja emlékére hoztak létre.

A díj a fiatalok körében a környezettudatos magatartást, életmódot hivatott népszerűsíteni, elismerni. 12 - 19 év közötti fiatalok kaphatják. A díjazás helyszíne a Duna Múzeum. A díj odaítélését szakmai zsűri végzi. A pályázattal szeretné az egyesület elismerni a környezettudatos fiatalok munkáját, és követendő példának bemutatni őket korosztályuknak.

A díjat valamilyen a környezetért végzett tevékenységért lehet kapni, például:

- környezet- vagy természetvédelmi akció szervezése,
- meghirdetett akcióban aktív, eredményes részvétel,
- a környék környezetvédelmi problémáiról vagy értékeiről felmérés készítése (pl. fotósorozat, a képekről leírással),
- ismeretterjesztő dolgozat írása környezetvédelmi témában (pl. légszennyezés, hulladékprobléma, vízhasználat, energiahasználat, életmód, felkészülés a klímaváltozásra, stb.),
- ismeretterjesztő dolgozat írása természetvédelmi témában (pl. vizes élőhelyek, barlangok, védendő, veszélyeztetett fajok, stb.),
- az iskolában vagy az otthoni környezetben terjesztett, környezeti tudatosságot népszerűsítő diákújság vagy weblap szerkesztése,
- egyéb, a környezettudatosságot népszerűsítő cselekmény, ami példaértékű a díjra jelölt környezetében.
- díjazható, ha az épített környezet értékeinek megőrzésével, az életminőség javításával foglalkozó tevékenységet végez a diák.


A díjra jelölt tanulók nevezésének módja, feltételei:

A díjra jelölhet szülő, vagy egy iskola tanári vagy diákközössége is, egy intézményből több jelöltet is lehet nevezni.

Küldjék meg a fiatal nevét és rövid leírást az elvégzett tevékenységről, továbbá a tevékenység dokumentálását (fotó, dolgozat, felmérés eredménye, stb). Ha a diák jelölt munkáját pedagógus segítette, kérjük az ő nevét, szerepét is megadni.


Pályázázati tevékenység helyszíne: Ister-Granum regió területe

A jelölés beküldési határideje: 2021. június 5.

Az eredményhirdetés tervezett időpontja: 2021. június 21. 15 óra, Duna Múzeum

Beküldési cím: info@kornyezetkultura.hu vagy h.s.julianna12@gmail.com, vagy pedig postán Hollóné Soproni Julianna, 2500 Esztergom, Sugár út 7/C 2/1. Részletekről ugyanezen a címen lehet érdeklődni.

A díjat, az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület alapító tagjának, Horváth Piroskánakaz emlékére hozta létre. Piroska földrajz-biológia tanárként kezdett el tanítani Tokod-altárón, majd Dorogon. Utána az esztergomi tanítóképzőn a tanítókat és óvodapedagógusokat egészségnevelésre, természetismeret tanítására készítette fel, valamint ökológia és környezetvédelem, biológia és földrajz szakmai ismereteket tanított. Közösségi ember volt: alapító tagja, sok éven át titkára volt az Esztergomi Környezetkultúra Egyesületnek. Sok közösségformáló programot, környezeti nevelési akciót szervezett az egyesület keretében. Szívügye volt a környezetvédelem, a díj az Ő emlékét őrzi.

Fotó: Esztergom Környezetkultúra Egyesület

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 03. 10:23, szerda | Helyi

FARKAS NOÉMI: NEMIGEN…

Farkas Noémi képzőművész nemigen… című kiállítását 2022. augusztus 5-én nyitja meg az Eurohíd Alapítvány a Kapcsolatok Házában.

2022. Július 22. 16:02, péntek | Helyi

Tovább építkezik a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. dorogi fióktelepén jelenleg a Szteroid üzem részleges felújítása, valamint a hármas porta építése zajlik.

2022. Július 22. 07:00, péntek | Helyi

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon, ezzel 33-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.

2022. Július 20. 10:06, szerda | Helyi

Bordélyházakat üzemeltetett Komáromban

A Komáromi Járási Ügyészség épület rendelkezésére bocsátásával elkövetett prostitúció elősegítésének bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy nő ellen.