Városlista
2022. december 4, vasárnap - Barbara, Borbála

Hírek

2021. Június 25. 09:02, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Hosszú évek után végre megkezdődik az új piac építése

Hosszú évek után végre megkezdődik az új piac építése

Az MTI-n jelent meg ma reggel a hír, miszerint Esztergomban megkezdődött a városi piac kialakítása csaknem egymilliárd forintos beruházással. Erről Hernádi Ádám polgármester tájékoztatta a híroldalt.

Hernádi Ádám elmondta, hogy a majdnem ezer négyzetméteres létesítmény alapterületének felét az őstermelők használhatják majd, a fennmaradó részben különböző kiegészítő üzletek nyílnak. Az újonnan emelt épületegyüttesben húsos, zöldség-gyümölcsös, savanyúságos, ruhás, és édességes üzlet kap helyet, illetve gombavizsgáló állomást állítanak fel.
A piachoz csatlakozó területen lévő műemléki védettségű épületet a beruházás keretében felújítják és vendéglátás céljára hasznosítják - ismertette a polgármester.


Hernádi Ádám hozzátette, hogy az új piac kialakításával az esztergomiak régi igénye teljesül, a helyi termelők rendezett környezetben kínálhatják áruikat.

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 28. 09:54, hétfő | Helyi

IDÉN IS MEGNYÍLIK A MŰVÉSZET ESZTERGOMÉRT ADVENTI KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR

2022. december 3-án (szombaton), 18:00 órakor nyitja meg az Eurohíd Alapítvány szokásos évi adventi kiállítását X. Művészet Esztergomért címmel a Kapcsolatok Házában, 34 művész részvételével.

2022. November 28. 09:48, hétfő | Helyi

Alapítványokat is támogat a Richter a térségben

Dorogon és környékén évek óta támogat alapítványokat a Richter Gedeon Nyrt. – erről beszélgettünk Garai Zoltánnal, a dorogi gyáregység főmérnökével.

2022. November 25. 16:14, péntek | Helyi

SZOBATÁRSÁTÓL LOPOTT

A 30 éves férfi egy esztergomi munkásszállón lopta meg a sértettet. Az esztergomi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

2022. November 21. 13:41, hétfő | Helyi

Esztergomi Adventi Vásár

Az ünnepi hangulatra vágyó közönséget az idei évben visszafogottabb, ám meghitt és különleges adventi programokkal várják az esztergomi Széchenyi téren.