Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Február 07. 09:04, csütörtök | Helyi
Forrás: Pilisi Parkerdő

Hótörés a Pilisben – balesetveszélyes az erdő

Hótörés a Pilisben – balesetveszélyes az erdő

A felázott talaj miatt fák fordulhatnak ki, az ágak a nedves hó alatt leszakadhatnak, egyebek között ezekre a veszélyekre hívja fel a figyelmet a Pilisi Parkerdő. Ezért most kerülje mindenki az erdei kirándulásokat.

Csütörtökre virradóra helyenként 30-40 centiméter friss hó esett a Pilis és a Visegrádi-hegység magasabban fekvő területein. A főváros környéki parkerdőkben sok helyen hótörés alakult ki, azaz a fák lombkoronája, ágai a nedves hó súlya alatt séta- és turistautakra, erdészeti utakra dőltek. A felázott talaj miatt nem ritkán egész fák is kifordultak a talajból, ami jelentősen nehezíti a turistautak megtisztítását kezdő erdészek mozgását is.

A Pilisi Parkerdő Zrt. arra kéri a kirándulókat, hogy a balesetek elkerülése érdekében a veszélyes időszakban ne induljanak a Pilis és Visegrádi-hegység erdeibe, ahol az előrejelzések szerint a hétvégén további csapadék várható. Különösen kerüljék el a nehezen járható útszakaszokat, mint például a Rám-szakadékot, ahol a hétvégén egy férfi zuhant le. A Budai-hegységben is csak fokozott figyelemmel látogatható az erdőterület.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.