Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Május 08. 11:43, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Hová mész Európa?

Hová mész Európa?

Hölvényi György, a KDNP Európai Parlamentjének képviselője Quo Vadis Europa? - Hová mész Európa? címmel tartott előadást május 7-én a Szent Adalbert Központban.

A rendezvény házigazdája a KDNP megyei szervezete volt, a vendégeket Szerencsés Gergely, a KDNP esztergomi önkormányzati képviselője köszöntötte.

Az eseményen többek között részt vett Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője, Steindl Balázs, a megyei közgyűlés elnöke, Szerencsés László, megyei kamarai elnök, Bánhidy László, esztergomi alpolgármester, illetve több helyi társadalmi szervezet vezetője, tagja.

Hölvényi György több szempontból elemezte ki előadásában Európa és a migráció viszonyában a jelenlegi társadalmi, politikai helyzetet. Ezen belül beszélt a 68-as hátterű nyugat-európai elit tévútjáról, identitásválságáról és a nyugat-európai jövőkép hiányáról. Ugyancsak rámutatott a szélsőséges relativizmusról, a szekularizmusról (állam és egyház szétválasztásának, viszonyának problémájáról) illetve az individualizmusról.

A képviselő emellett kitért arra is, hogy a magyarok milyen válaszokat adtak ezekre az elmúlt években: a családok védelme, a keresztény kultúra vezető szerepe és a bevándorlás megállítása.

Hölvényi György arra is rámutatott, hogy a kereszténység az emberi méltóság, a lelkiismereti szabadság és a szubszidiaritás („a különféle kérdéseket a keletkezési szinten kell megoldani” metódus) témájában fontos alapot jelent. A szónok arról is beszélt, hogy mint a Nemzetközi Fejlesztési Bizottság tagja, milyen tapasztalatokat szerzett ebben a munkájában a helyben segítés, az egyházakkal való partnerség és a Hungary Helps, azaz Magyarország felelősségvállalása a keresztényekért program vonalán.

Címkék: európa, KDNP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT