Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2016. Február 03. 13:22, szerda | Helyi
Forrás: ITE

Hozzuk előbbre a tavaszt – a lakásban!

Hozzuk előbbre a tavaszt – a lakásban!

Így, február elején már szinte mindenki nagyon vágyódik a kellemesen meleg, tavaszi napok és a tavaszt jelentő hangulatok, színek, illatok után, vágyunk arra, hogy vége legyen a sötét estéknek,

hogy végre egész nap nyitva legyenek az ablakok, és gyönyörködhessünk a tavaszi virágok kedves bájában és élénk színeiben. Ha mindezekre még várnunk is kell néhány napot, a lakásunkat tavaszi miliőbe öltöztethetjük addig is.

A tavaszt jelentő elemek a lakásban
A tavaszi hangulat eléréséhez nem kell nagy dolgokban gondolkodnunk, egészen alacsony költségvetésből is megteremthetjük ezt a hangulatot. Ahhoz, hogy ez sikerüljön, nézzük át először, milyen elemekkel is tehetjük meg az „átváltoztatást”.
Tavasszal megújul a természet, egyre több a fény, frissül a levegő (a fűtések elmaradásának és a nagyobb légmozgásnak köszönhetően). Az ember ilyenkor vágyik arra, hogy belsőleg is megtisztuljon, nem véletlen, hogy tavasszal végzik legtöbben a tisztító-méregtelenítő kúrákat is.

El a lomokkal!
A lakásban is ezt a fajta tisztaságot, könnyedséget, légiességet és áttekinthetőséget kell megteremtenünk első lépésben. A mindenhol szerteszét heverő tárgyainkat tüntessük el szem elől, tegyük őket a helyükre, zárjuk el a kíváncsi tekintetek előtt. Ezzel a talán legnagyobb lépéssel, máris mintha könnyedebben éreznénk magunkat, ugye? A sok tárgy elviszi az energiánkat, mindig törekedjünk rá, hogy csak a szükséges minimumot tartsuk meg.

A bútorok kiválasztásánál, mivel azokat nem cserélhetjük le minden évszakban, részesítsük előnyben a világosabb árnyalatú vagy fehér bútorokat, hiszen ezek a tisztaság és a fiatalos modernség látszatát keltik, ilyen bútorokat a lengyel Black Red White cég által gyártott bútorcsaládokból is választhatunk, kínálatuk megtekinthető a brwshop.hu oldalon. Ezek a bútorok jó alapot teremtenek a tavaszi hangulatú lakás elérésében.

Tavaszi lakástextilek

A bútorok tisztaságát, üdeségét fokozhatjuk a lakástextilek kiválasztásával, melyek legyenek világos színűek, pasztellszínű virágokkal, tavaszi színekben. Néha elegendő egy-egy új függöny vagy párna, egy-két szőnyeg vagy asztalterítő, és máris teljesen megváltozik a lakás vagy az adott helyiség hangulata.
Ne feledkezzünk meg a fényekről, megvilágításokról sem! A télvégi hónapokban sok természetes fényre vágyunk, ám a lakás adottságain és fényviszonyain alig-alig tudunk változtatni. Emiatt a lakás kiválasztásánál mindig legyen az egyik legfontosabb szempont annak tájolása, az ablakok elhelyezkedése, nagysága, hiszen ezek alapvetően meghatározzák a fényviszonyainkat.
Több fényt kevesebb árnyékolóval, és kevesebb vagy jobb fényáteresztő függönnyel érhetünk el, próbáljunk ezekkel kísérletezni! A fény mennyiségét a helyiségekben mesterséges fényekkel, helyi, kiegészítő lámpákkal is növelhetjük, ám ezek nem adják vissza a természetes fény hangulatát.

Virágokat mindenhová!
És végül a tavaszi virágok! Hiszen mi más hozhatná el leginkább a tavasz érzését, mint az, ha becsempésszük a tavaszi kert képét a lakásba! Az előre hajtatott jácintok, nárciszok sokasága ilyentájt már a virágüzletek polcain sorakozik, vigyünk haza belőlük néhányat, és helyezzük el azokat a lakás különböző pontjain! Illatukkal és megjelenésükkel még a legérzéketlenebb emberek szívét is megmelegítik és tavaszi hangulatba ejtik.

Címkék: lakás, tavasz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT