Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Március 29. 09:00, péntek | Helyi
Forrás: MTI / fotó: lvp

Húsvét - Egyházi vezetők ünnepi miséi, istentiszteletei

Húsvét - Egyházi vezetők ünnepi miséi, istentiszteletei

Húsvét ünnepe alkalmából a katolikus, a református és az evangélikus egyház vezetői Budapesten, Esztergomban és Debrecenben tartanak ünnepi misét, istentiszteletet.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia sajtószolgálata az MTI-t arról tájékoztatta: Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek nagypénteken este az esztergomi bazilikában emlékezik meg Jézus szenvedéséről, nagyszombat este pedig a budapesti Szent István-bazilikában vezeti húsvét vigíliájának szertartását. Az esztergomi bazilikában Székely János segédpüspök vezetésével kezdődik a húsvéti vigília. Húsvétvasárnap Esztergomban mutat be ünnepi szentmisét Erdő Péter.

Bölcskei Gusztáv, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke, tiszántúli püspök nagypénteken prédikál Debrecenben a Nagytemplomban, húsvétvasárnap pedig ugyanott úrvacsorával egybekötött istentiszteleten hirdet igét - tájékoztatta a Tiszántúli Református Egyházkerület az MTI-t.

Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke azt közölte az MTI-vel, hogy húsvétvasárnap a Deák téri evangélikus templomban tart istentiszteletet.

A húsvéti ünnepkörrel Krisztus kereszthalálára és feltámadására emlékeznek a keresztény felekezetek. A keresztény hagyomány szerint nagypénteken feszítették keresztre Jézust, és a Biblia szerint harmadnapra, azaz vasárnap támadt fel.

Húsvétkor a keresztény világ annak állít emléket, hogy Jézus mártírhalálával magára vállalta az emberiség bűneit, ezzel megváltotta a hívőket bűneiktől, így hitük szerint az üdvösségre, az örök életre vezette őket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.