Városlista
2024. június 19, szerda - Gyárfás

Hírek

2011. Szeptember 19. 14:23, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

Ideiglenesen felpöröghet a lakáspiac

Ideiglenesen felpöröghet a lakáspiac

Az egyik ingatlanközvetítő vezető elemzője szerint ideiglenesen felpörgetheti a lakáspiacot és csökkentheti az árakat, ha az adósok egy része az ingatlan eladásából fizeti a végtörlesztést.

Azok a szociálisan rászorulók, akik eladják a házukat, Rogán Antal törvényjavaslata alapján adó és illetékmentességet is kaphatnak, valamint a banki követelés elengedése, vagy az ingatlan értékesítése után sem kellene szja-t fizetni. Az előterjesztés előírja azt is, hogy a pénzintézetek nem utasíthatják el a devizahitelesek végtörlesztési kérelmét, viszont aki ezt a lehetőséget választja, vissza kell fizetnie a korábban igényelt áthidaló kölcsönt és az árfolyamrögzítés miatt a gyűjtőszámlán felgyülemlett tartozást is. (rá)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 19. 06:00, szerda | Belföld

Hőség- Harmadfokú riasztás lépett életbe

Harmadfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére szerda nulla órától szombat éjfélig az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján

2024. Június 19. 06:00, szerda | Belföld

A KDNP kilép az Európai Néppártból és annak frakciójából

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) távozik az Európai Néppártból (EPP) és annak frakciójából, miután Magyar Pétert kedden az EPP mégis felvette - közölte Semjén Zsolt pártelnök és Hölvényi György EP-képviselő az MTI-vel.

2024. Június 18. 12:04, kedd | Belföld

MÁV-Start: indul az Intercity Splitbe

Kedden este indul Budapestről Splitbe az idei első Adria InterCity. Augusztus második feléig szinte mindegyik Adria InterCitynek magas a kihasználtsága.