Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Május 28. 15:12, kedd | Bulvár
Forrás: mti

Idén eddig az Így neveld a sárkányodat harmadik része tarolt

Idén eddig az Így neveld a sárkányodat harmadik része tarolt

Az Így neveld a sárkányodat 3. című animációs filmet nézték meg a legtöbben 2019 első negyedévében a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) adatai szerint.

A bruttó jegyárbevétel megközelítette az öt és fél milliárd forintot. Az artmozikban a magyar Rossz versek tarolt, amit az Oscar-díjas Zöld könyv - Útmutató az élethez és a Bohém rapszódia követtek.

Csaknem 3,8 millió néző 5,48 milliárd forint jegybevételt termelt a hazai mozikban az NMHH Nemzeti Filmirodájának összesítése szerint 2019 első negyedévében. A legtöbben - 388 ezren - az Így neveld a sárkányodat 3. című animációs filmre látogattak el, ami 50 ezerrel több, mint a második helyezett Marvel kapitány nézőszáma.

A szuperhősös film után a harmadik helyen áll 238 ezer nézővel az örökbefogadásról szóló Instant család című amerikai családi vígjáték.

A top 10-be bekerült a magyar Kölcsönlakás is 149 ezer nézővel, a tizedik helyen lévő BÚÉK-ra, az olasz Teljesen idegenek magyar remake-jére pedig 112 ezren voltak kíváncsiak.

A két magyar filmet leszámítva a tíz legnézettebb film mindegyike amerikai gyártású.

Az NMHH külön kimutatást készített az artmozikról is. A nézők száma túllépte a 340 ezret, amely 40 ezres visszaesést jelent a tavalyi hasonló időszakhoz képest, míg a jegybevétel meghaladta a 430 millió forintot, ami majdnem 37 millióval kevesebb 2018 első negyedévéhez hasonlítva.

A művészmozikban a magyar Rossz versekre váltottak a legtöbben, 22,3 ezren jegyet, amit az Oscar-díjas Zöld könyv - Útmutató az élethez követett 20,6 ezer nézővel és a Bohém rapszódia 14,4 ezerrel. Az Így neveld a sárkányodat 3. ezekben a mozikban csak körülbelül 10 ezer látogatót vonzott.

Az adatokból az is kiderül, hogy átlagosan 29-en mentek el egy vetítésre, az artmozikban 23-an, a jegyek átlagára összességében 1456 forint, az artmozikban 1262 forint volt.

A főváros után - ahol egy belépő átlagban 1585 forint - Győr-Moson-Sopronban és Fejér megyében kellett több mint 1500 forintot, átlagosan 1553, valamint 1534 forintot fizetni egy jegyért. A többi megyében sem lehetett ezer forint alatt megúszni a mozizást, leszámítva Tolnát és Pest megyét, ahol 929 forint, valamint 982 forint volt egy jegy átlagos ára - áll az NMHH keddi közleményben.

A teljes statisztika és a sikerlisták adatai elérhetőek a hatóság holnapján.

Címkék: film, jegy, mozi, nézettség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.