Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2018. Június 02. 11:36, szombat | Belföld
Forrás: mti

Idén is megrendezi a Nagy Ugrás nevű természetvédelmi akciót a WWF

Idén is megrendezi a Nagy Ugrás nevű természetvédelmi akciót a WWF

Idén is megrendezi Nagy Ugrás elnevezésű akcióját a Természetvédelmi Világalap (WWF), amely a kezdeményezéssel az ember és a természet közötti harmónia fontosságára kíván figyelmeztetni.

A WWF Magyarország idén is felhívja a településeket és közösségeket, hogy rendezzék meg a saját "nagy ugrásukat" és csobbanjanak együtt július 8-án délután, hiszen július második vasárnapján Európa-szerte több mint 500 helyszínen százezrek ugranak egyszerre a folyókba és más természetes vizekbe - áll a szervezet közleményében.

Az első hivatalosan meghirdetett Nagy Ugráson 2005-ben több mint 250 000 embert sikerült mozgósítani, akik 22 ország 31 folyójába ugrottak egyazon időpontban.

A Nagy Ugrást kezdeményező Európai Folyókért Hálózat (ERN) eredeti célkitűzése az volt, hogy társadalmi támogatói bázist építsen ki az Európai Unió vízvédelmi szabályozási rendszerének és Víz Keretirányelvének népszerűsítéséhez. A kezdeményezésről mostanra elmondható, nagy tömegeket megmozgató esemény lett, ami Európa-szerte hitelesen képviseli az élővizek védelmének fontosságát - vélik az aktivisták.

A WWF Magyarország a Nagy Ugrást megszervező települések, közösségek között rendhagyó versenyt hirdet: ahol a legegyedibb, legizgalmasabb és a természetes vizek védelmét leginkább kihangsúlyozó programtervvel készül, oda a WWF Magyarország csapata is ellátogat, és együtt ugrik a település vagy közösség tagjaival.

A nevezés részletei a WWF Magyarország oldalán érhetők el.

Fotó: wwf.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során