Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. Október 07. 08:27, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Idén is megrendezik a Magyar Katolikus Kultúra Napjait

Idén is megrendezik a Magyar Katolikus Kultúra Napjait

Kórustalálkozó, kerekasztal-beszélgetés és kiállítások is várják az érdeklődőket a Magyar Katolikus Kultúra Napjain országszerte október 7 és 13 között. Esztergomban Ez a mi hitünk tárlat a programsor része.

Az idei év központi eseménye az az országos kórustalálkozó lesz, amelyen tizennégy énekkar mintegy hatszáz tagja áll színpadra, s szólaltatja meg az egyházzenei irodalom ismert és kevéssé ismert alkotásait október 19-én a Budapest Kongresszusi Központban - közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia pénteken az MTI-vel.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara kerekasztal-beszélgetést rendez Cser András tudományos dékánhelyettes, Gloviczki Zoltán egyetemi docens és Zsinka László egyetemi docens részvételével A katolikus egyetem kulturális küldetése címmel a kar budapesti épületében október 11-én.

Az esztergomi Keresztény Múzeumban Ez a mi hitünk - a keresztény hitvallásról képpel és szóval címmel látható időszaki kiállítás. Székesfehérváron Prohászka Ottokár születésének 155. évfordulója alkalmából rendeznek ünnepséget október 10-én a vasútvidéki Prohászka-emléktemplomban, Mózessy Gergely tudományos előadást tart Prohászka Ottokár beszédei a Katolikus Nagygyűléseken (1900-1926) címmel, ezt 17 órakor emlékmise követi, amelynek Spányi Antal megyéspüspök lesz a főcelebránsa.

Vácott a Credo-házban Bozók Ferenc piarista szerzetes, tanár, költő esszéista Kortársalgó című kötetét mutatja be Lisztóczky László irodalomtörténész. Szegeden Orgonáról orgona mellől címmel a székesegyház Amster-orgonáját mutatják be, a debreceni Kodály Kórus is koncertet ad a Dómban Pad Zoltán vezényletével.

Szombathelyen október 7-én Boldog Jerzy Popieluszko lengyel atya meggyilkolásának 29. évfordulójára emlékezve mutat be szentmisét Veres András megyéspüspök a Sarlós Boldogasszony-székesegyházban, és bemutatják Molnár Imre Az igazság szabaddá tesz című könyvét a megyeháza dísztermében.

A Smidt Múzeumban Varga Péter tárlatvezető tart előadást a romkerti feltárások történetéről, majd kutatástörténeti sétát vezet a Romkertben 9-én. A Szombathelyi Egyházmegyei Levéltárban Bakócz Tamás és kora - 15-16. századi oklevelek a vasvári káptalan levéltárából címmel nyílik kiállítás az 1513-as konklávé emlékére 11-én.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.