Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Január 05. 10:14, szombat | Belföld
Forrás: mti

Idén is megrendezik a startup vállalkozások Be Smart versenyét

Idén is megrendezik a startup vállalkozások Be Smart versenyét

Idén is megrendezi a startup vállalkozások Be Smart versenyét a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK).

A BVK közleménye szerint az írásbeli pályázatokat január 28-án délig lehet benyújtani. A második fordulót február 5-re tervezik. A versenyre idén is olyan vállalkozásokat várnak, amelyek már túljutottak a kezdeti fázison, piacra léptek vagy fejlesztésükből prototípussal rendelkeznek.

A továbbjutók részt vehetnek a világ egyik legdinamikusabban növekvő technológiai fórumán, a dublini Futurescope-on, vagy eljuthatnak a Rheinland Pitch on Danube düsseldorfi versenyére, ha bekerülnek a német startupverseny magyarországi elődöntőjébe. A smart city fejlesztésekkel foglalkozók a lisszaboni Smart Cities Summit kiállításon mutatkozhatnak be, a többi rendezvényre témamegkötés nélkül lehet jelentkezni.

A BVK vezette Interreg V-A Slovakia-Hungary Cooperation Program EYES projektjében szlovák és magyar startupok részére is szerveznek versenyt. Ennek nyertese az áprilisi Budapest startup fórumon kiállítási lehetőséget kap, valamint részt vehet a nemzetközi think.BDPST Start-up Expo rendezvényén.

A 9. alkalommal megrendezett verseny jelentkezési lapja a BVK honlapján tölthető ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő