Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Szeptember 29. 18:34, vasárnap | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/Fotók: facebook.com/RomanekEtelka

Idén is népszerű volt a Hídfutás

Idén is népszerű volt a Hídfutás

Több mint háromezren álltak rajthoz szombaton.

A 2001 óta az Esztergomi Futóművek Egyesület által megrendezett eseményre szeptember 28-án is sokan jelentkeztek, nemcsak helyi iskolások, hanem számos család, illetve több sportoló, közéleti személyiség Esztergomból és környékéről, sőt egy egyesület tagsága még Pécsről is.

A 3,7 kilométeres táv a Bazilika előtti rámpától egészen a párkányi Vadas Fürdőig tartott. Bánhidy László alpolgármester által megadott megafonos kürtjelre startoltak el idén a Hídfutás résztvevői – közölte Romanek Etelka polgármester közösségi oldalán.

Tavalyihoz hasonlóan több mint háromezren rajtoltak el.

A verseny jó alkalom volt arra is, hogy a támogatóknak – többek közt az önkormányzatnak is – köszönhetően ne csak a legjobbak és a résztvevők kapjanak jutalmakat, elismeréseket, hanem a legtöbb diákot delegáló iskoláik számára sportszervásárlási támogatást adjon az egyesület, illetve a szponzorcégek között olyan is akadt, amely esztergomi egészségügyi intézménynek szánt oda támogatást – tette hozzá Romanek Etelka.

Az idei leggyorsabb Deák Zsombor lett, aki 11 perc 32 másodperc alatt teljesítette a távot. Az eredményhirdetésnél 14 különböző kategóriában adtak át érmeket, kupákat, elismeréseket a lelkes és ügyes futóknak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.