Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Július 03. 10:44, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Idén is segítik diákok a turistákat Esztergomban

Idén is segítik diákok a turistákat Esztergomban

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is diákok segítik az Esztergomba érkező
vendégek tájékozódását a nyári szezonban.

A Pénzügyminisztérium 2019-ben is meghirdeti a Nyári diákmunka programot, melynek összköltsége 3,6 milliárd forint, így mintegy 30 ezer diák kaphat munkalehetőséget.

A program – prevenciós jelleggel – már diákkorban (16-25 év közötti nappali tagozaton tanuló diákok számára) kívánja elősegíteni a fiatalok munkához jutását és ezzel a korai munkatapasztalat-szerzés mellett a jövedelemszerzés lehetőségét is biztosítja. A munka révén szerzett korai sikerélmény elősegíti a későbbi munkaszocializációs folyamatot is.

A program július elsejétől augusztus 31-ig tart, egy-egy hónapos turnusban.

A programhoz Esztergom önkormányzata ismételten csatlakozott. A jelentkező diákok napi hat órában turisztikai információs munkát végeznek a város területén. Tavalyhoz hasonlóan a helyi TDM iroda munkatársaival együttműködve történik a felkészítés. Az iroda négy kiemelt információs standot működtet július 9-től a Mindszenty téren, a Széchenyi téren, a Szent István téren és a vasútállomásnál. A diákok mind magyar-, mind idegen nyelven segítik a hozzájuk forduló turistákat, látják el őket a megfelelő információval, promóciós anyaggal. Esztergom önkormányzata ezzel is szeretne hozzájárulni a városi turizmus fellendítéséhez, kihasználva egyben a kormány által biztosított diákmunka lehetőségét.

Címkék: diák, diákmunka, turista

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT