Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Január 25. 07:45, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/fotók: Romanek Etelka facebook

Idén teljesen megszépül a „Hősök kertje”

Idén teljesen megszépül a „Hősök kertje”

Parkosítással, utcabútorok beépítésével, közvilágítás kiépítésével és kiszolgálóhelyiség építésével folytatódik Esztergomban a köznyelvben csak Csalamádénak nevezett Szent Anna temető rekonstrukciója.

Ősz közepén kezdődött és az időjárástól függően a közeljövőben készül el a Szent Anna (Csalamádé) temető új járdarendszere – közölte Romanek Etelka.

A polgármester hozzátette: az esztergomi önkormányzat megbízásából végzett beruházás során a járdautak alapját jelentő földet kiemelték a szakemberek, majd két réteg zúzottkő ágyazattal erősítették meg. Erre került rá kétfajta vastagságú burkolókő. A járdautakat pedig két oldalt betonozott szegélykő zárja.

„A négy emlékhellyel rendelkező teljes „Hősök kertje” 1135 négyzetméteren végzett járdafelújítása mintegy nettó 22,8 millió forintba került. A Szent Anna-temető további rekonstrukciója várhatóan tavasszal folytatódik, amikor utcabútorok beépítése, parkosítás, közvilágítás kiépítése, kiszolgálóhelyiség építése mellett elkészül a kerítés is” – részletezte a polgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.