Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Február 01. 08:00, szombat | Helyi
Forrás: Katasztrófavédelem

Idén több a kémény- és kazántűz, mint a szénmonoxid-mérgezés

Idén több a kémény- és kazántűz, mint a szénmonoxid-mérgezés

A csendes gyilkos, a szénmonoxid eddig az idei téli szezonban elkerülte megyénket, azonban csak az elmúlt héten három kémény és két kazántüzet jelentettek be a műveletirányítási ügyeletre.

A többség már odafigyel a rendszeres szellőztetésre és szénmonoxid érzékelőket is egyre többen szereltetnek be. Fontos azonban arra is odafigyelni, hogy házunk kéménye megfelelően tisztítva legyen, mert az ott lerakódott égéstermékek meggyulladhatnak veszélyeztetve ezzel az épület tetőszerkezetét, hangsúlyozza a katasztrófavédelem, hozzátéve, hogy engedjük be a kéményseprőt, hogy ellenőrizhesse a kémény állapotát, elkerülve ezzel akár a ház leégését.

A kémény mellett gyakorta érkezik kazánházban kialakult tűzről jelzés a tűzoltókhoz. Ezt a legkönnyebben úgy tudjuk elkerülni, ha rendszeresen szakemberrel ellenőriztetjük a kazánt, illetve a begyújtáshoz használt fát, papírt, egyéb éghető anyagokat nem a kazán közvetlen közelében, hanem biztonságos távolságban, fizikailag elkülönítve tárolunk, így az esetlegesen kipattanó parázs nem fogja begyújtani a kazán környezetét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.