Városlista
2021. április 20, kedd - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Augusztus 19. 09:07, péntek | Helyi

Idén utoljára: előtérben a színház, háttérben a Bazilika

Idén utoljára: előtérben a színház, háttérben a Bazilika

A ma esti Monarchia című előadással zárul a Várszínház idei szezonja: utoljára van lehetőség a szabad ég alatt „színházazni”.

A Nemzeti Táncszínház művészei egészen különleges, a boldog békeidőkbe visszavezető előadással teszik felejthetetlenné az idei szezon záróeseményt. A közvetlenül az este 9 órás tűzijátékot (amelyet az előadásra érkezők leginkább a várhegy dunai oldaláról csodálhatnak meg) követően kezdődő előadás tánccal és zenével kalauzol el minket a múltba.

Az előadás első felében bemutatják az Osztrák-Magyar Monarchia népeinek színes, hagyományos szokásait, virtuóz táncait, gazdag viselet-kultúráját; máig kiapadhatatlan folklórkincsét, és felvillantják a mellette, vagy „felette” zajló főúri báli élet egyes pillanatait.

A második részben a kor művészeti alkotásainak segítségével, „filmszerű” életképekkel, táncszínházzá varázsolják történelmünk e sokat vitatott időszakát.

Az előző két előadás – Drakula utolsó tánca, Betyárjáték – várhatóan ismét teltház lesz a Bazilika előtt, érdemes időben a helyszínre érkezni!

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 20. 08:04, kedd | Helyi

Esztergomi lány képviseli megyénket az országos Tündérszépek versenyen

Az esztergomi Gyurik Renáta képviseli Komárom-Esztergom megyét a Tündérszépek 2021 szépségverseny országos fordulójában.

2021. Április 19. 16:01, hétfő | Helyi

Fokozott ellenőrzésre és bírságolásra számíthatnak a Pilisszentléleken szabálytalanul parkolók

A rendőrség felhívja a Pilisszentlélekre, a Mi kis falunkba látogatók figyelmét, hogy a jövőben folyamatos és fokozott ellenőrzést tartanak és a szabálytalanul behajtó, vagy parkoló autósokat meg is büntetik.

2021. Április 19. 10:57, hétfő | Helyi

Esztergomban két épületet újíthatnak fel munkásszállás céljára

Nyolc munkásszálló épül meg és négy, korábban másra használt épületet újíthatnak fel a „Munkásszállások kialakítása” program ötödik kiírásának keretében – jelentette be Bodó Sándor az ITM államtitkára.

2021. Április 18. 19:50, vasárnap | Helyi

Holnap, április 19-én reggel újra megnyitják a letkési határátkelőt

Holnap hajnali öt órakor megnyitják a Letkés–Ipolyszalka határátkelőt, mely a szlovák-magyar határon az egyetlen zárva tartott átkelő volt. Még március 2-án zárta le a szlovák fél a járvány elleni védekezésre hivatkozva.