Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. Október 31. 12:40, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Időjárás-jelentés

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában
------------------------------

A Pireneusi-félszigettől Közép-Európán át egészen a Fekete-tenger térségéig magasnyomású zóna húzódik. Területén a leszálló légmozgásoknak köszönhetően általában kevés a felhő, sokat süt a nap, csak helyenként képződik az éjszakai órákban köd. Számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. Ugyanakkor Izland, valamint a Skandináv-félsziget fölött ciklonok, és a hozzájuk tartozó frontok alakítják az időjárást. Arrafelé gyakran erősen felhős az ég, és több helyen alakul ki eső, záporeső, Izland északi részén pedig havazik. Szintén több a felhő és az eső egy a Földközi-tenger középső medencéjétől a Keleti-Kárpátokon át a Kelet-európai-síkságig húzódó frontálzóna mentén. A legmagasabb nappali hőmérséklet szárazföldünk északi tájain 0 és +8, középen 10 és 18 fok között alakul. Ennél enyhébb az idő délen, délkeleten, ahol a kora délutáni órákban még 21, 27 fok közé melegszik fel a levegő.
Péntek estig a Kárpát-medence fölé eleinte száraz, majd délnyugat felől már nedvesebb, továbbra is enyhe levegő érkezik.

Várható időjárás az ország területén péntek estig:
--------------------------------------------------

Éjszaka délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, de eső nem valószínű. Pénteken a Dunántúlon felszakadozik a felhőzet, változóan felhős lesz az ég több-kevesebb napsütéssel, keleten azonban többnyire erősen felhős marad az ég. Legfeljebb keleten alakulhat ki néhol szitálás. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 10 fok között várható.
A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 14 és 18 fok között alakul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma