Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Február 09. 16:10, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Idősek nyakából tépett ki nyakláncot két férfi

Idősek nyakából tépett ki nyakláncot két férfi

Első fokon fegyházbüntetésre ítéltek két férfit, aki idős emberek nyakából tépett ki nyakláncokat - tájékoztatta a fővárosi főügyész szerdán az MTI-t.

Ibolya Tibor közölte: egy 30 és egy 32 éves férfi 2020 szeptember-októberében négy idős, betegség miatt nehezen közlekedő nőt támadott meg Budapesten.

Az első három esetben a hazafelé tartó sértettet követték, egyikük bement utána a lépcsőházba, megszólította, majd egy hirtelen mozdulattal kitépte az ékszert a nyakából. A másik vádlott mindeközben - a gyors menekülés érdekében - a lépcsőház bejárati ajtaját nyitva tartotta, és figyelt, ezzel segítve a bűncselekmény elkövetését.

A legidősebb, 81 éves sértett megpróbálta a nyakláncát visszaszerezni, egyik kezével megragadta a vádlott ruháját, a másikkal megpróbálta becsukni a lépcsőház ajtaját. A vádlott ekkor a sértettet visszalökte, majd társával együtt elmenekült.

A negyedik esetben az utcán támadtak rá egy sértettre. A boltból hazafelé tartó idős nő nyakából kitépték a nyakláncát, amely azonban kicsúszott a támadó kezéből, és a sértett ruházatába esett. A vádlottak ekkor zsákmány nélkül menekültek el.

A közlemény szerint a vádlottak a sértettektől majdnem 700 ezer forint értékben zsákmányoltak ékszereket, a rablási kísérletnél pedig több mint 150 ezer forint volt a veszélyeztetett érték.

A többszörösen büntetett vádlottakat a Budai Központi Kerületi Bíróság rablás és kifosztás miatt fegyházbüntetésre ítélte. A 30 éves férfit 18 évre ítélte, emellett megszüntette egy korábbi feltételes szabadságát, és kimondta, hogy ebből a büntetésből nem bocsátható szabadságra. Társára 12 év fegyházat szabott ki a bíróság, és elrendelte egy felfüggesztett büntetése végrehajtását. Mindemellett vagyonelkobzást is elrendelt a vádlottakkal szemben és kártérítés megfizetésére is kötelezte őket - ismertette a főügyész.

Az ítélet nem jogerős.

Címkék: ítélet, rablás, rabló

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni