Városlista
2021. április 20, kedd - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Október 18. 10:42, péntek | Helyi
Forrás: lvp/KEMRFK

Idősek rezsipénzét költötte a kesztölci nő – jön a vádemelés

Idősek rezsipénzét költötte a kesztölci nő – jön a vádemelés

Vádemelést javasol a rendőrség az ellen a kesztölci asszony ellen, aki segítségre szoruló idősek rezsire szánt pénzét költötte el.

Szabálysértési értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a 41 éves kesztölci H-né P. Veronka ellen. Négyen is feljelentést tettek ellene a rendőrségen, miután rájöttek, elköltötte a rezsire félretett pénzüket. A gondozásra, segítségre szoruló idős sértettek a villany, gáz- és vízfogyasztás ellenértékét havonta kikészítették a „sárga csekkekkel” együtt. A gyanúsított adta fel nekik a postán, maguktól ugyanis ezt nem tudták volna megtenni.

2012. szeptember és december között semmi probléma nem volt az elszámolással. A befizetést igazoló szelvénnyel és a visszajáróval is el tudott számolni a segítő. 2013 januárjában és februárjában azonban a sértettek a megszokottól eltérő csekkeket kaptak vissza. A posta körbélyegzője helyére egy grafit ceruzával másolt lenyomat került. Ezt azután vette észre egyikük, hogy tartozás miatt felszólító levelet kapott a közüzemi szolgáltatóktól. Nem értette a dolgot, hisz a befizetést igazolni tudta, ezért jobban szemügyre vette a visszaigazoló szelvényt. Közelről megnézve jól látszódott rajta a hamisítás. A sértett feljelentést tett a rendőrségen. A rendőrök március 3-án előállították H-né P. Veronkát a Dorogi Rendőrkapitányságra. Gyanúsítotti kihallgatásán az asszony elismerte a bűncselekmény elkövetését. Az ellene folyó büntetőeljárást a rendőrség befejezte, és vádemelési javaslattal megküldte az Esztergomi Járási Ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 20. 08:04, kedd | Helyi

Esztergomi lány képviseli megyénket az országos Tündérszépek versenyen

Az esztergomi Gyurik Renáta képviseli Komárom-Esztergom megyét a Tündérszépek 2021 szépségverseny országos fordulójában.

2021. Április 19. 16:01, hétfő | Helyi

Fokozott ellenőrzésre és bírságolásra számíthatnak a Pilisszentléleken szabálytalanul parkolók

A rendőrség felhívja a Pilisszentlélekre, a Mi kis falunkba látogatók figyelmét, hogy a jövőben folyamatos és fokozott ellenőrzést tartanak és a szabálytalanul behajtó, vagy parkoló autósokat meg is büntetik.

2021. Április 19. 10:57, hétfő | Helyi

Esztergomban két épületet újíthatnak fel munkásszállás céljára

Nyolc munkásszálló épül meg és négy, korábban másra használt épületet újíthatnak fel a „Munkásszállások kialakítása” program ötödik kiírásának keretében – jelentette be Bodó Sándor az ITM államtitkára.

2021. Április 18. 19:50, vasárnap | Helyi

Holnap, április 19-én reggel újra megnyitják a letkési határátkelőt

Holnap hajnali öt órakor megnyitják a Letkés–Ipolyszalka határátkelőt, mely a szlovák-magyar határon az egyetlen zárva tartott átkelő volt. Még március 2-án zárta le a szlovák fél a járvány elleni védekezésre hivatkozva.