Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Augusztus 22. 08:00, csütörtök | Helyi
Forrás: KEMRFK

Időskorúaknak képzéssel segít a rendőrség

Időskorúaknak képzéssel segít a rendőrség

Kortárs segítő képzést indít a megyében élő szépkorúak részére a megyei rendőr-főkapitányság, mely során augusztus 29-én Tatán előadáson vehetnek részt az időskorúak. ne váljanak bűncselekmények áldozatává!

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya kortárs segítő képzést indít a megyében élő szépkorúak részére. A program célja, hogy az időskorúak a képzésen megszerzett információkat a bűncselekmények, illetve a sértetté válás megelőzése érdekében átadják kortársainak. Lelkes önkéntes mentorok vesznek részt a 2010. óta tartó bűnmegelőzési munkában, akik a képzéseinken elsajátított tudás birtokában tanácsokat és a rendőrség által biztosított bűnmegelőzési szóróanyagot adják át kortársaiknak.

A szakmai napra a már aktív kortárs segítők mellett azokat az időskorúakat is várják a szervezők, akik most csatlakoznának be a programba. Az augusztus 29-én 9 órától megkezdődő képzésnek a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság tatai üdülője ad otthont. A programon részt vevők tájékoztatást kapnak az idősek sérelmére elkövetett bűncselekmények jellemzőiről és azok megelőzési lehetőségeiről. Előadást hallgathatnak az áldozatsegítés aktualitásairól, a közműszolgáltatók működéséről és a legújabb vagyonvédelmi eszközökről. A prezentációkat a téma szakértői tartják, az előadók a Rendőrség, a Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálat, az Észak-Dunántúli Vízmű Zrt. és a Derik Hungária Kft. munkatársai lesznek.

A jelentkezéseket augusztus 23-ig várja a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya. Jelentkezni lehet levélben a 2800 Tatabánya, Komáromi utca 2. címen, elektronikusan a bunmeg@komarom.police.hu e-mail címen, vagy telefonon a 06-34/517-755-ös telefonszámon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.