Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. November 24. 10:40, kedd | Helyi

Ifjú tehetségek remekeltek a Szendy Gábor Focitornán

Ifjú tehetségek remekeltek a Szendy Gábor Focitornán

Óriási volt az érdeklődés az iskolák irányából, hiszen idén a 7-8. osztályosoknak kiírt Szendy kupára 10 intézmény jelezte indulási szándékát. Az esztergomi iskolákon kívül indult TÁT, PILISMARÓT és PÁRKÁNY csapata is.

A szervezők a csapatokat 2 x 5-ös csoportba sorsolták be. Az első játéknapon, november 13-án nem született meglepetés, hiszen a hagyományosan jól szereplő iskolák (FERENCES, DOBÓ, ADY) színvonalas teljesítményt nyújtottak. Ki kell emelni JÓZSEF és GYAKROLÓ teljesítményét, hiszen 6 – 6 pontot szereztek az első nap. A második játéknapon, november 20-án sem borult a papírforma, a játszásba az esélyes 3 csapat bejutott, közéjük furakodott be JÓZSEF csapata remek teljesítménnyel. GYAKORLÓ kiesett, hiszen ezen a nap már nem szerzett pontot.

A keresztbejátszás és a döntő mérkőzéseinek nagy vesztese DOBÓ volt, hiszen mind a két meccse 2 – 2-re döntetlent hozott, és mindkétszer elvesztették a büntetőpárbajt, így 4. helyen végeztek. JÓZSEF csapatának 3. helye minden dicséretet megérdemel, az egész kupán jól játszottak.

A döntő végkimenetelét nehéz volt előre megjósolni, hiszen FERENCES és ADY csapata is esélyes volt, végül a vártnál talán könnyebben nyert a párkányi ADY, megvédve a tavalyi elsőségét. Az eredményhirdetésen Osvald Zsolt főszervező méltatta Szendy Gábor életútját, példaként állítva a mai fiatalok elé. „Nem kell mindenkinek Budapesten születnie, hogy sikeres legyen a sportban, vagy az élet más területén.” - mondta. A gyönyörű díjakat Szendy Gábor két lánya: Judit és Szilvia, valamint három unokája: Fanni, Julcsi és Kende adták át a helyezetteknek. A díjátadáson jelen voltak még Szendy Gábor régi sporttársai közül: Winkler János, Markó Béla és Osvald Béla is.

forrás:rtve.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.