Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2018. Március 08. 16:01, csütörtök | Helyi
Forrás: ITE

Így csald ki a gyereket a négy fal közül

Így csald ki a gyereket a négy fal közül

Közeleg a tavasz és a kinti játékok ideje, bár lehet, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, ami azt illeti, hiszen a gyerekek hamar hozzászoknak a benti kényelemhez és a lakásban töltött napokhoz.

Pedig a várva várt tavasz magával hozza a friss levegőt, ami elengedhetetlen a kisgyerekek számára is, ezért jó, minél több időt kint tölteniük a szabadban. Bemutatunk most három egyszerű kinti játékot, mellyel rávehetjük a gyermekeinket, hogy töltsenek egy kis időt a szabadban, úgy hogy közben jót szórakoznak.

Kicsik és nagyok nagy kedvence: a krétázás
Ki ne szeretné krétával az egész utat vagy a járdát kipingálni? A sok futkározós játék helyett ez olyan, mellyel szusszanhat egyet, mégis tökéletesen leköti magát. Vásároljunk gyermekeinknek olyan krétát, melybe sok élénk szín van, hiszen így biztosan megjön a kedvül a rajzoláshoz. Akkor is különösen jó bevetni ezt a játékot, ha esetleg más játszótéren vitába, vagy esetleg hisztibe torkollik a közös játék. A krétával való rajzolás tökéletesen eltereli a gyerek figyelmét. A gyerek kedvére rajzolhat, ezáltal kézügyessége és kreativitása is szépen fejlődni tud.

Tökéletes energia levezetés: trambulin
Nem létezik olyan gyerek, aki ne szeretne kedvére ugra-bugrálni. A trambulinon ezt meg is teheti, ezért a legtöbb gyereknek mindig a trambulin a kedvence a játszóházban, de még talán otthon a kertben is. A trambulinon való ugrándozás kétségkívül hatalmas móka, a gyerekek pedig látszólag sosem fogják megunni és sosem fáradnak el. Talán elsőre nem is gondolnánk, hogy a trambulin mennyi mindent fejleszt a gyermekeken. Például a talp izmait erősítve segíti a lúdtalp leküzdését, vagy kialakulásának megakadályozását. Ez a mozgás karbantartja az izomzatot, segít a gyerekek helyes tartásában. Szépen fejleszti a kisgyerek egyensúlyérzékét, ez pedig a figyelemkoncentrációs képességekhez járul hozzá, mely előny lehet az iskolai teljesítményeknél. Tökéletesen fejleszti a koordinációs képességeket és a testérzékelést, emellett pedig a gyermek levezeti a stresszt, a feszültséget és a felesleges energiát. Ugrálás közben pedig az ember akaratlanul is elkezd boldog lenni és a mosoly kiül az arcára.

Tartsuk az árnyékban a gyereket: hívjuk homokozni!
Akár a játszótéren, akár a parkban, de akár otthon a saját udvarunkba találhatunk olyan homokozókat, melyet a gyerek biztosan nagy lelkesedéssel fog birtokba venni. Vásároljunk számára különféle homokozós készleteket, hogy feldobjuk vele a játékot. A nyári kánikulába is jó kimozdulni ám a legtöbb játszótér egyáltalán nem árnyékos és sok esetben a játékokról nehéz becsalogatni a hűvösre a gyereket. A homokozó szerencsére a legtöbb helyen, árnyékos részen van, így hosszú időn át kint tartózkodhatunk, mégsem kell vélni a napszúrástól és a leégéstől. Akár a nyaralásra, vagy a strandra is magunkkal vihetünk pár homokozós játékot, hogy ott is lekössük a gyerek figyelmét.

Címkék: gyerek, szabad, trambulin

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.