Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Március 16. 10:24, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Így emlékezett Esztergom az idén 170 éves forradalomra - FOTÓK

Így emlékezett Esztergom az idén 170 éves forradalomra - FOTÓK

A borús idő ellenére a korábbi évekhez hasonló érdeklődés mellett zajlott Esztergomban az 1848-49-es forradalom és szabadságharc ünnepe. A jeles napon Pro Urbe-díjat kapott Dr. Nemes Tamás.

Március 15-én első állomásként a Bottyán iskola dísztermében tartott a képviselő-testület ünnepi ülést, melyen a Mindszenty József Katolikus Általános Iskola diákjai és az Esztergomi Kolping Katolikus Középiskola tanára lépett fel a forradalomról szóló műsorral. A tradíciót megtartva ezúttal is az ünnepi testületi ülésen adták át a Pro Urbe Esztergom kitüntetést, melyet ezúttal Dr. Nemes Tamás vehetett át Bánhidy László alpolgármestertől. A díjátadón Meszes Balázs képviselő méltatta a kitüntetettet. A folytatás ugyancsak a hagyományoknak megfelelően a Bottyán-palota előtt volt, ahol az képviselő testülethez csatlakozó városi közönség és a 14. számú Holló Cserkészcsapat együtt vett részt itt, ahol koszorút helyeztek el a városháza falánál. A Sátorkő Lovasiskola huszárjai vezetésével ezt követően indult el az esztergomi ünneplő közösség a Szentgyörgymezői Honvédtemetőbe. Ott ökumenikus egyházi áhítatot tartottak, illetve a Géza Fejedelem Ipari Szakgimnázium és Szakközépiskola dákjai összeállítása szót, és itt koszorúzták meg a szabadságharcban elesett hősök síremlékét. Ezen az esztergomi közéleti, politikai, civil szervezetek, városi intézmények képviselői mellett Völner Pál országgyűlési képviselő, valamint az osztrák nagykövet és a párkányi polgármester is részt vett. Az esztergomi ünnepségen elhangzó zenei részeket a városi zeneiskola tanárai, növendékei szolgáltatták az ünneplők számára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.