Városlista
2020. július 10, péntek - Amália

Hírek

2020. Május 29. 19:35, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Így érdemes felkészülni a szemműtétre

Így érdemes felkészülni a szemműtétre

Szemműtét előtt akár több hetes kutatómunkát is érdemes végezni és meg kell kérdezni több ismerőst is, mielőtt eldöntjük, hogy melyik műtéti eljárás és melyik klinika mellett tesszük le a voksunkat.

Az árak változóak (forrás: lezeresszemmutetar.blogspot.com) ezért erre is érdemes odafigyelni. Az összehasonlító oldalak ebben hatalmas segítséget nyújtanak, hiszen nem kell több klinika weboldalát is átbogarászni. Itt egy helyen megnézhetjük, hogy milyen műtéti eljárással és mennyiért végzik a lézeres szemműtéteket. Magyarországon Budapesten és néhány vidéki nagyvárosban is elérhető a látásjavító beavatkozás.

Akik évek óta szemüveget vagy kontaktlencsét hordanak azok legalább egyszer már biztosan eljátszottak a lézeres szemműtét gondolatával. Náluk senki nem tudhatja jobban, hogy mennyi kellemetlenséggel jár a rossz látás. A lézeres szemműtét igazán nagy változást jelent az ő életükben. Megszűnik a folyamatos aggódás, hogy óvni és félteni kell a szemüveget a töréstől, karcolódástól. Aki sokat sportol, annak végre nem kell a tartalék szemüveg sem.

Jelentős kiadásoktól is megszabadulhatunk, hiszen ha mégis történt valamilyen baleset a szemüvegünkkel, akkor az új szemüveg vásárlás nem volt a legolcsóbb mulatság. Egy megfelelő keret és dioptriás lencse páros manapság már 40 000 forinttól kezdődik, ha komplexebb fénytörési hibánk van, vagy a munkák miatt extra védőrétegek kellenek a lencsére, akkor akár 100 000-200 000 forintos egyszeri kiadásról beszélünk. A kontaktlencse használat még inkább folyamatos pénzköltéssel jár. Higiénia szempontból a napi lencsék a legbiztonságosabbak, ezeket viszont folyamatosan pótolni kell. A másik dolog, amire folyamatosan szükség van az a kontaktlencse folyadék. Ezeket 3 havonta szintén meg kell venni, mert felbontás után ennyi a gyártó által szavatolt eltarthatóságuk.

A szemműtétek árait is érdemes összehasonlítani, hiszen akár több tízezer forint eltérés is lehet a kezelések áraiban klinikánként. Ma már a legtöbb lézeres látásjavító központ hitelfelvételben is segít, azaz egy 0% THM-mel rendelkező kölcsönt is fel lehet venni 12 hónapra. Ez azoknak nyújthat nagy segítséget, akik egyszerre nem tudják megfinanszírozni a szemműtétjüket, de nagyon vágynak rá. A Budai Szemészeti Központ, a Focusmed, az OptikMed/Sasszem, az Első Pesti Lézerközpont, a Saint James Klinika, az Optimum Látásjavító Lézerközpont is kínál ilyen konstrukcióban kezeléseket. Az árakon túl vegyük figyelembe azt is, hogy milyen kiegészítő szolgáltatásokat nyújtanak, milyen eszközzel végzik a kezelést és mennyire tapasztaltak az orvosok.

Címkék: szem, szemüveg, szemműtét


Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 10. 10:18, péntek | Helyi

Körözött zaklatót fogtak el Esztergomban

Igazoltatás során derült ki, hogy elfogatóparancs van kiadva ellene.

2020. Július 10. 09:32, péntek | Helyi

Rázárta a tolvajra az ajtót a bolti eladó

Az Esztergomi Járási Ügyészség lopás miatt emelt vádat egy nővel szemben, akit a bolti eladó a bejárati ajtó bezárásával azért tartott vissza a helyszínen, mert mobiltelefonokat rejtett a kabátjába.

2020. Július 10. 05:00, péntek | Helyi

Idősbarát Önkormányzat Díjat alapított a megyei Idősügyi Tanács

Az idős lakosságot aktívan segítő, jó gyakorlatokkal példát mutató kis- és középtelepülések önkormányzatait kívánja elismerni, díjjal jutalmazni a Komárom-Esztergom Megyei Idősügyi Tanács,

2020. Július 09. 14:02, csütörtök | Helyi

Tóth Vera Együtt mEgyünk - Kiskoncert és nagy borélmény Esztergomban

Tóth Vera és Quartet-je lélegzetelállító koncertje borkóstolóval vagy egy ötfogásos borvacsorával, melyet PalKonyha, Panzió, Speizzel álmodott meg az esztergomi Rózsakert Étterem.