Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Május 29. 19:35, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Így érdemes felkészülni a szemműtétre

Így érdemes felkészülni a szemműtétre

Szemműtét előtt akár több hetes kutatómunkát is érdemes végezni és meg kell kérdezni több ismerőst is, mielőtt eldöntjük, hogy melyik műtéti eljárás és melyik klinika mellett tesszük le a voksunkat.

Az árak változóak (forrás: lezeresszemmutetar.blogspot.com) ezért erre is érdemes odafigyelni. Az összehasonlító oldalak ebben hatalmas segítséget nyújtanak, hiszen nem kell több klinika weboldalát is átbogarászni. Itt egy helyen megnézhetjük, hogy milyen műtéti eljárással és mennyiért végzik a lézeres szemműtéteket. Magyarországon Budapesten és néhány vidéki nagyvárosban is elérhető a látásjavító beavatkozás.

Akik évek óta szemüveget vagy kontaktlencsét hordanak azok legalább egyszer már biztosan eljátszottak a lézeres szemműtét gondolatával. Náluk senki nem tudhatja jobban, hogy mennyi kellemetlenséggel jár a rossz látás. A lézeres szemműtét igazán nagy változást jelent az ő életükben. Megszűnik a folyamatos aggódás, hogy óvni és félteni kell a szemüveget a töréstől, karcolódástól. Aki sokat sportol, annak végre nem kell a tartalék szemüveg sem.

Jelentős kiadásoktól is megszabadulhatunk, hiszen ha mégis történt valamilyen baleset a szemüvegünkkel, akkor az új szemüveg vásárlás nem volt a legolcsóbb mulatság. Egy megfelelő keret és dioptriás lencse páros manapság már 40 000 forinttól kezdődik, ha komplexebb fénytörési hibánk van, vagy a munkák miatt extra védőrétegek kellenek a lencsére, akkor akár 100 000-200 000 forintos egyszeri kiadásról beszélünk. A kontaktlencse használat még inkább folyamatos pénzköltéssel jár. Higiénia szempontból a napi lencsék a legbiztonságosabbak, ezeket viszont folyamatosan pótolni kell. A másik dolog, amire folyamatosan szükség van az a kontaktlencse folyadék. Ezeket 3 havonta szintén meg kell venni, mert felbontás után ennyi a gyártó által szavatolt eltarthatóságuk.

A szemműtétek árait is érdemes összehasonlítani, hiszen akár több tízezer forint eltérés is lehet a kezelések áraiban klinikánként. Ma már a legtöbb lézeres látásjavító központ hitelfelvételben is segít, azaz egy 0% THM-mel rendelkező kölcsönt is fel lehet venni 12 hónapra. Ez azoknak nyújthat nagy segítséget, akik egyszerre nem tudják megfinanszírozni a szemműtétjüket, de nagyon vágynak rá. A Budai Szemészeti Központ, a Focusmed, az OptikMed/Sasszem, az Első Pesti Lézerközpont, a Saint James Klinika, az Optimum Látásjavító Lézerközpont is kínál ilyen konstrukcióban kezeléseket. Az árakon túl vegyük figyelembe azt is, hogy milyen kiegészítő szolgáltatásokat nyújtanak, milyen eszközzel végzik a kezelést és mennyire tapasztaltak az orvosok.

Címkék: szem, szemüveg, szemműtét

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.