Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. Augusztus 04. 07:58, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Így fog kinézni az új esztergomi körforgalom – LÁTVÁNYTERV

Így fog kinézni az új esztergomi körforgalom – LÁTVÁNYTERV

Az ütemterv szerint zajlik az építkezés.

Őszre készül el Esztergom új körforgalma, mely a Sugár út, Baross és Ady utcákat „köti össze”. A csomóponthoz közeli utcák csatlakozási módja és közlekedése azt követően sem változik – írtuk nemrég. Most pedig már egy látványtervet is közzé tudunk tenni Esztergom új körforgalmáról, amely október végéig készül el a tervek szerint.

Az utcák csatlakozási módja alapvetően nem változik meg, csak a Sugár út és a Baross Gábor utca eddigi „T” csomópontja lesz körforgalmú csomópont. Az Ady Endre utca becsatlakozása ugyan egészen a körforgalom kivezető ágához közel történik, de nem külön ágként, hanem továbbra is a Sugár utcához kapcsolódik.

Ezek mellett egy burkolt bejáró út épül a körforgalom miatt „elzárt” lakóépületekhez, amely a Sugár útról nyílik majd – fejtette ki Szerencsés Gergely István, a körzet képviselője.

Kitért arra is, hogy az útépítés alapvetően 3 fázisból áll. Jelenleg le van zárva a Baross Gábor utca vége és az egyirányú szakasza. Amint a körforgalom egyik fele elkészül, valamint az egyirányú utcaszakaszt is megépítik, ez a szakasz korlátozottan újra használható lesz. Ezt követően félpályásan lezárják a Baross Gábor utcában a Sugár út és vasútállomás közötti részt, egyirányúsítják a forgalmat. Az utolsó szakaszban lezárják az Ady út-Sugár út kereszteződést, amíg befejezik a körforgalom építését, illetve az Ady és a Sugár út csatlakozását. A forgalmi változások idején a kihelyezett KRESZ táblák segítenek az eligazodásban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.