Városlista
2023. május 28, vasárnap - Emil, Csanád

Hírek

2022. November 16. 10:32, szerda | PR
Forrás: (x)

Így készülj fel 2023-ra: Válságálló megoldások cégeknek

Így készülj fel 2023-ra: Válságálló megoldások cégeknek

Hogyan biztosítsd be vállalkozásod pénzügyeit ilyen nehéz gazdasági körülmények között? A faktorálás lehet a legjobb megoldás.

Ismerd meg cikkünkből, hogy melyek azok a legfontosabb tényezők, amelyek hozzájárulnak a sikeres pénzügyekhez válság idején és miért lehet számodra is segítség a faktorálás!

Hogyan legyen vállalkozásod sikeres 2023-ban? Nos, mindennek az alapját a biztos pénzügyek jelentik. Ráadásul az előttünk álló gazdasági nehézségek különösen indokolják, hogy felkészülten és tudatosan kezeljük vállalkozásunk financiális kérdéseit. Íme, három olyan tényező, ami fontos a büdzsé tervezése szempontjából és a faktoring megoldás rá!

#1: Megbízhatóság és kiszámíthatóság

Rendkívül fontos lesz a kiszámítható pénzügyi tervezés. Érdemes különböző tervezeteket készíteni: legyen egy pozitív és negatív megközelítésű büdzséd is. Így tudhatod, hogy ezekben az esetekben milyen megszorítások vagy fejlesztések férnek bele. A faktorálás során bizton számíthatsz arra, hogy számláid végösszegét már a benyújtás napján megkapod, így likviditásod és likviditási rátád jelentősen javul. Márpedig mi lehetne megbízhatóbb, mint az, hogy pontosan tudod, mikor érkezik be kiállított számlád összege?

#2: Sales tevékenység kalkulációja

Mekkora bővülést tervez a vállalkozás? Hány új ügyfél szükséges ahhoz, hogy tovább fejlődjetek és a piac meghatározó szereplőjévé váljatok? A helyes kalkuláció nagyon fontos és ne hagyd ki pénzügyi terveidből. A faktorálás segítségével pedig bátran terjeszkedhetsz, hiszen a különböző faktoring típusok lefedik például az új ügyfél kockázatot vagy külföldi terjeszkedést is. Így pénzügyi biztonságod ezekben a helyzetekben is garantált.

#3: Likviditás megőrzése

Nehéz gazdasági helyzetben az egyik legfontosabb, hogy likviditásod megőrizd. Számos vállalkozás ellenőrzi szerződéskötés előtt, hogy a partnerének mérlege milyen volt az elmúlt években. Hiszen számukra is rendkívül fontos, hogy megbízható céggel működjenek együtt, hosszú távon. A faktorálással tervezhetővé válnak a bevételeid, és likviditásod javul, ami szintén meglátszik majd a beszámolódban. Tulajdonképpen faktoringgal a már elvégzett munkád utáni összeget kapod meg sokkal hamarabb, mint a számlán feltüntetett fizetési határidő. Ennek köszönhetően egy nehéz gazdasági helyzettelt sokkal nagyobb magabiztosággal nézhetsz szembe!

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 25. 14:05, csütörtök | PR

Nyugdíjas házakban javítanak, karbantartanak

Meghívásos közbeszerzési pályázaton nyert ingatlanok javítását, karbantartását jelentő munkákat a Jánosik és Társai Kft.

2023. Május 25. 12:45, csütörtök | PR

A tavaszi ablakcsere legnagyobb előnyei

Örök dilemma, hogy mikor jön el az ablakok kicseréltetésének ideje.

2023. Május 25. 09:45, csütörtök | PR

K&H: a Furfangos forintok, az A-PRO-K, a Szerencsetallérok és a Pénzt vagy életet csapat nyerte a vetélkedőt

több mint 8700 diák vett rész a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőn

2023. Május 18. 10:42, csütörtök | PR

Hogyan rendezd be otthoni irodád a hatékony munkavégzés jegyében?

A pandémia óta rendkívüli mértékkel megnőtt a home office-ban dolgozók száma.