Városlista
2024. május 24, péntek - Eszter

Hírek

2022. November 16. 10:32, szerda | PR
Forrás: (x)

Így készülj fel 2023-ra: Válságálló megoldások cégeknek

Így készülj fel 2023-ra: Válságálló megoldások cégeknek

Hogyan biztosítsd be vállalkozásod pénzügyeit ilyen nehéz gazdasági körülmények között? A faktorálás lehet a legjobb megoldás.

Ismerd meg cikkünkből, hogy melyek azok a legfontosabb tényezők, amelyek hozzájárulnak a sikeres pénzügyekhez válság idején és miért lehet számodra is segítség a faktorálás!

Hogyan legyen vállalkozásod sikeres 2023-ban? Nos, mindennek az alapját a biztos pénzügyek jelentik. Ráadásul az előttünk álló gazdasági nehézségek különösen indokolják, hogy felkészülten és tudatosan kezeljük vállalkozásunk financiális kérdéseit. Íme, három olyan tényező, ami fontos a büdzsé tervezése szempontjából és a faktoring megoldás rá!

#1: Megbízhatóság és kiszámíthatóság

Rendkívül fontos lesz a kiszámítható pénzügyi tervezés. Érdemes különböző tervezeteket készíteni: legyen egy pozitív és negatív megközelítésű büdzséd is. Így tudhatod, hogy ezekben az esetekben milyen megszorítások vagy fejlesztések férnek bele. A faktorálás során bizton számíthatsz arra, hogy számláid végösszegét már a benyújtás napján megkapod, így likviditásod és likviditási rátád jelentősen javul. Márpedig mi lehetne megbízhatóbb, mint az, hogy pontosan tudod, mikor érkezik be kiállított számlád összege?

#2: Sales tevékenység kalkulációja

Mekkora bővülést tervez a vállalkozás? Hány új ügyfél szükséges ahhoz, hogy tovább fejlődjetek és a piac meghatározó szereplőjévé váljatok? A helyes kalkuláció nagyon fontos és ne hagyd ki pénzügyi terveidből. A faktorálás segítségével pedig bátran terjeszkedhetsz, hiszen a különböző faktoring típusok lefedik például az új ügyfél kockázatot vagy külföldi terjeszkedést is. Így pénzügyi biztonságod ezekben a helyzetekben is garantált.

#3: Likviditás megőrzése

Nehéz gazdasági helyzetben az egyik legfontosabb, hogy likviditásod megőrizd. Számos vállalkozás ellenőrzi szerződéskötés előtt, hogy a partnerének mérlege milyen volt az elmúlt években. Hiszen számukra is rendkívül fontos, hogy megbízható céggel működjenek együtt, hosszú távon. A faktorálással tervezhetővé válnak a bevételeid, és likviditásod javul, ami szintén meglátszik majd a beszámolódban. Tulajdonképpen faktoringgal a már elvégzett munkád utáni összeget kapod meg sokkal hamarabb, mint a számlán feltüntetett fizetési határidő. Ennek köszönhetően egy nehéz gazdasági helyzettelt sokkal nagyobb magabiztosággal nézhetsz szembe!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 24. 11:36, péntek | PR

Hibátlannak minősítették a Jánosik Kft.-t

Minden év májusában teljes körű átvilágítást végez egy erre szakosodott cég a Jánosik és Társai Kft.-nél. Az idei auditon sem találtak hibát a társaság tevékenységének, szinte mindenre kiterjedő, tüzetes átvizsgálásakor .

2024. Május 23. 13:58, csütörtök | PR

K&H: a fiatalok több mint ötöde képtelen félretenni

tízből majdnem négyen viszont rendszeresen spórolnak

2024. Május 21. 15:52, kedd | PR

Esztergom vendéglátó egységei: Így készülj fel a nyári turista rohamra

Esztergom, Magyarország egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja, amely a Duna partján fekszik és gazdag történelmi és kulturális örökséggel rendelkezik.

2024. Május 20. 12:58, hétfő | PR

Mitől van lumbágóm?

Aki kelt már ki az ágyból derékfájdalommal, az tudja, nagyon nehéz végig csinálni egyetlen napot is egy ilyen kellemetlenséggel. Hosszútávon pedig már komolyan megtudja keseríteni az ember életét az állandósuló fájdalom.